Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το τουρνουά των καλύτερων 8 του παγκόσμιου τένις - Free Sunday
Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το τουρνουά των καλύτερων 8 του παγκόσμιου τένις

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το τουρνουά των καλύτερων 8 του παγκόσμιου τένις

«Είναι μοναδικό το να έχω έναν τέτοιο "στρατό" να με στηρίζει ενώ βρίσκομαι στο κορτ. Μου δίνουν την δύναμη της πίστης ότι μπορώ να πετύχω όλα όσα θέλω στο κορτ» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον χθεσινό τελικό του τουρνουά των οκτώ κορυφαίων επαγγελματιών στο Λονδίνο, το οποίο κέρδισε στην πρώτη του συμμετοχή.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6) σε έναν δραματικό τελικό στο τουρνουά ATP Finals, στο οποίο συμμετέχουν οι οκτώ πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης.

Στους 5 αγώνες που έδωσε στο Λονδίνο, ο Τσιτσιπας, είχε 4 νίκες και 1 ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ (Νο1 της κατάταξης) στον τρίτο αγώνα του ομίλου, που δεν είχε καμία βαθμολογική συνέπειακαθώς είχε ήδη προκριθεί με τις νίκες που σημείωσε κόντρα στους Μεντβέντεφ (Νο4), Ζβέρεφ (Νο6) ενώ στον ημιτελικο επικράτησε επί του Ρότζερ Φέντερερ (Νο3) .

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και το ATP Finals, με το οποίο πέφτει και επισήμως η αυλαία των τουρνουά για το 2019, συμμετείχε σε 5 τουρνουά, φτάνοντας σε 2 τελικούς (Πεκίνο, Λονδίνο), δύο ημιτελικούς σε Σαγκάη και Βασιλεία) ενώ στο Παρίσι, αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση.Παρά τον χθεσινό θρίαμβο στο Λονδίνο, δεν ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη αλλά με τους 1.300 πόντους που κέρδισε, έχει φτάσει στους 5.300 και πλησίασε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο5 με 5.705 πόντους) και στον Ντόμινικ Τιμ (Νο4 με 5.825 πόντους).

 Παράλληλα κέρδισε 2.6 εκατ. δολάρια, τα μισά από τα οποία στον τελικό και τα υπόλοιπα από το πριμ πρόκρισης και τις νίκες που σημείωσε στο τουρνουά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει κερδίσει από ένα τουρνουά με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι οι 900.000 δολάρια που εισέπραξε από το OPEN της Αυστραλίας στις αρχές του χρόνου.Μέσα στο 2019 τα κέρδη του από τα τουρνουά που συμμετείχε έφτασαν στα 4.7 εκατ. δολάρια, ενώ συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα έχει φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια (τα οποία γίνονται αρκετά περισσότερα με τα χρήματα που εισπράττει από διάφορες χορηγίες).