Australian Open 2020: Σάκκαρη-Τσιτσιπάς - Free Sunday
Australian Open 2020: Σάκκαρη-Τσιτσιπάς

Australian Open 2020: Σάκκαρη-Τσιτσιπάς

Καθώς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το Australian Open θα κοντεύει να ολοκληρωθεί, χαρίζοντας μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του τένις, αν και φέτος λίγο κόντεψε να ματαιωθεί λόγω των τεράστιων πυρκαγιών στην Αυστραλία, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από τον χώρο διεξαγωγής του. Για άλλη μια χρονιά και οι αθλητές μας ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την προσπάθειά τους στο πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, στη Μελβούρνη.

Ας ξεκινήσουμε από τη Μαρία, η οποία για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν η εκπρόσωπός μας στις γυναίκες και η οποία πέτυχε να φτάσει έως τον 4ο γύρο (φάση των «16»), πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη πορεία που έχει πετύχει ποτέ στην καριέρα της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Το 2020, όπως φαίνεται, ξεκίνησε ιδανικά για τη Μαρία, καθώς πέτυχε σπουδαίες νίκες, δείχνοντάς μας ολοφάνερα σημάδια βελτίωσης. Στον 1ο γύρο επικράτησε με άνεση επί της Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, μέσα σε μόλις 63 λεπτά παιχνιδιού και χάνοντας μόλις 4 γκέιμ από τη Ρωσίδα. Στον 2ο γύρο ξεπέρασε με μεγαλύτερη δυσκολία, αλλά και πάλι χωρίς να χάσει σετ, το εμπόδιο της Νάο Χιμπίνο, με σκορ 7-6 (4), 6-4. Στον 3ο γύρο, μετά από μια νέα εξαιρετική εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σετ τη συνομήλική της Αμερικανίδα Μάντισον Κις (Νο11 στην παγκόσμια κατάταξη) και να προκριθεί στον 4ο γύρο, όπου για ενάμισι σετ είχε το πάνω χέρι απέναντι στην Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα (Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη!), αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 6-7 (4), 6-3, 6-2, αποχαιρετώντας το όνειρο που έζησε στην Αυστραλία.

Μετά το τέλος του τουρνουά η ίδια δήλωσε: «(Η Κβίτοβα) έπαιξε πολύ καλύτερα, κυρίως από τα μέσα του 2ου σετ, νομίζω στάθηκε και η ίδια σε αυτό. Με κρέμασε λίγο το σερβίς μου σήμερα, γιατί ειδικά με αυτή την παίκτρια, αν δεν σερβίρεις τουλάχιστον στους μισούς πόντους του γκέιμ καλά, δεν μπορείς να κερδίσεις με τίποτα».

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος έφτασε έως τον 3ο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου τον σταμάτησε ο Μίλος Ράουνιτς (Νο35 στον κόσμο, παλιότερα όμως μέχρι και στο Νο3). Ο Καναδός, ο οποίος ήταν άψογος από τη γραμμή του σερβίς, δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά με break point και υποχρέωνε στους περισσότερους πόντους τον Στέφανο να ξεκινά από αμυντική θέση. Μέχρι εκεί, ο «Στεφ» πέτυχε μια νίκη στην πρεμιέρα του, απέναντι στον Σαλβατόρε Καρούσο, με 6-0, 6-2, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο δεν χρειάστηκε καν να μπει στο γήπεδο, γιατί ο αντίπαλός του, Φίλιπ Κολσράιμπερ, απέσυρε τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του εξαιτίας μυϊκής θλάσης.

Ο Στέφανος φάνηκε γενικά ευχαριστημένος και απτόητος από την ήττα του, καθώς, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στη Μελβούρνη, δήλωσε: «Νομίζω, είμαι στον σωστό δρόμο, έχω βελτιώσει πολλά πράγματα. Θα βάλω σαν προτεραιότητα να κρατήσω αυτό που έχω και να το εξελίξω όσο περνάει ο χρόνος. Αυτή τη στιγμή έχω καταφέρει κάποια καλά πράγματα και θέλω να τα κρατήσω και μέρα με τη μέρα να τα βελτιώνω λίγο. Να μην πάω κατευθείαν στο φουλ, να μη χτυπήσω κόκκινο συναγερμό, γιατί αυτό ήταν που με έκανε να έχω κάποια σκαμπανεβάσματα πέρσι στα μέσα της χρονιάς. Θέλω να έχω μια ισορροπία στα αποτελέσματά μου, στο μυαλό μου και στην εγκεφαλική μου υγεία».

Και συνέχισε: «Έτσι είναι η ζωή, πρέπει να μάθεις από αυτό και να το αποδεχτείς. Πέρσι δεν ήμουν σε θέση να το αποδεχτώ, ήμουν πολύ λυπημένος μετά την ήττα μου στα ημιτελικά. Φέτος είναι διαφορετικά. Θα συνεχίσω να δουλεύω και ελπίζω πως θα το κερδίσω του χρόνου».

Ευχόμαστε κι εμείς ό,τι καλύτερο για τους πρωταθλητές μας μέσα στη χρονιά που ξεκινά!