Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA - Συναντήθηκαν Γεραπετρίτης-Τσέφεριν - Free Sunday
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA - Συναντήθηκαν Γεραπετρίτης-Τσέφεριν

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA - Συναντήθηκαν Γεραπετρίτης-Τσέφεριν

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη σήμερα στην Ελβετία, όπου συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα επόμενα βήματα θα είναι «άμεσα και ξεκάθαρα», ώστε να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει η πρόταση να μετέχουν στο ελληνικό κλιμάκιο και τεχνοκράτες από τον χώρο του αθλητισμού.

Εκτός από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν,, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να προσκαλέσει στην Αθήνα και να εχει συνάντηση και με τον προέδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Οι βασικοί άξονες του μνημονίου που θα συμφωνηθεί είναι οι εξής πέντε: Πρώτον, επιλογή προσώπων για κρίσιμες θέσεις ευθύνης στο ποδόσφαιρο, υψηλού κύρους και αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας, δεύτερον, αναθεώρηση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των κεντρικών οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου, τρίτον, ενίσχυση των μέτρων αδιαβλητότητας των αγώνων (διαιτησία, VAR κ.λπ.), τέταρτον, αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο για πράξεις που ενθαρρύνουν τη βία και πέμπτον, αυστηρά μέτρα που φθάνουν μέχρι τον αποκλεισμό από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διακοπή του πρωταθλήματος.