Δυνατή προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας γυναικών τένις στην Εσθονία - Free Sunday
Δυνατή προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας γυναικών τένις στην Εσθονία

Δυνατή προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας γυναικών τένις στην Εσθονία

Στα indoor γήπεδα του Tallink Tennis Centre στο Ταλίν της Εσθονίας αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (5-8 Φεβρουαρίου) η εθνική μας ομάδα γυναικών τένις, αποτελούμενη από τις κορυφαίες παίκτριες Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και από τις νεαρές Δήμητρα Παύλου και Μιχαέλα Λάκη. Αρχηγός και προπονητής της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρώην πρωταθλητής και ομοσπονδιακός τεχνικός μας Τάσος Μπαβέλας.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες συμμετείχαν στους αγώνες της 1ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup. Αντίπαλες ομάδες στο Pool B, όπου βρισκόταν η Ελλάδα, ήταν η Ιταλία με την Καμίλα Τζιόρτζι και τη Γιασμίν Παολίνι, η Εσθονία με την Ανέτ Κονταβέιτ (Νο22) και η Αυστρία με την Μπάρμπαρα Χας.

Στην πρώτη συνάντηση των αγώνων η ομάδα μας κατόρθωσε να επιβληθεί της οικοδέσποινας Εσθονίας με τις προσπάθειες της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου και της Δέσποινας Παπαμιχαήλ. Η Γραμματικοπούλου έκανε το 1-0, επικρατώντας της Elena Malygina με 6-4, 4-6, 7-6 (8). Η Παπαμιχαήλ στο rubber 2 ξεκίνησε καλά απέναντι στην Anett Kontaveit, κερδίζοντας με 6-3 το πρώτο σετ, αλλά η Εσθονή, που είναι το Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το Ελλάδα - Εσθονία 1-1 (3-6, 6-3, 6-0). Στο διπλό η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι και πήραν τη νίκη με 6-3, 4-6, 6-2 μέσα σε 1 ώρα και 52 λεπτά.

Δεύτερη αντίπαλος των κοριτσιών μας ήταν η Αυστρία. Μετά από πολύ κλειστά παιχνίδια και χαμένες ευκαιρίες δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, παρά την καλή τους προσπάθεια, υπέκυψαν στο διπλό απέναντι στις Melanie Klaffner και Sinja Kraus, γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 7-6 (2).

  • Αυστρία - Ελλάδα 2-1
  • Sinja Kraus - Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 4-6, 4-6
  • Julia Grabher - Δέσποινα Παπαμιχαήλ 1-6, 6-4, 7-5
  • Klaffner/Kraus - Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ 7-5, 7-6 (2)

Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στις νεαρές μας αθλήτριες Δήμητρα Παύλου και Μιχαέλα Λάκη, οι οποίες πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στο Fed Cup δίνοντας αμφότερες πολύ δυνατές αναμετρήσεις στο tie της Ελλάδας με την Ιταλία. Αν και βγήκαμε ηττημένοι από τη συνάντηση αυτήν, η προσπάθεια των νεαρών κοριτσιών μας ήταν αξιοσημείωτη. Η Δήμητρα αντιμετώπισε τη 19χρονη Ελιζαμπέτα Κοτσιαρέτο (Νο153) της παγκόσμιας κατάταξης και γνώρισε την ήττα με 6-1, 6-2. Η Μιχαέλα, από την άλλη, αντιμετώπισε το Νο1 της Ιταλίας Γιασμίν Παολίνι (Νο94) και μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα ηττήθηκε τελικά από την 24χρονη Ιταλίδα με 6-1, 6-4.

Η επόμενη μέρα δεν ήταν πολύ εύκολη για την Ελλάδα, καθώς δεν είχε ελπίδες να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά και θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία απλώς για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Δυστυχώς, οι αθλήτριές μας μετά από τόσους δύσκολους αγώνες που είχαν δώσει τις προηγούμενες ημέρες δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα με 2-0 και από τη Βουλγαρία. Παρόλο που η εθνική μας ομάδα δεν έμεινε στην πρώτη κατηγορία, οι αθλήτριές μας έδειξαν τεράστια βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες επιδόσεις τους και φαίνεται πως μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα απ’ όλες τους στο μέλλον.