Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος - Free Sunday
Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Ο Νίκος Αλέφαντος υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές των γηπέδων, γράφοντας τη δική του μοναδική διαδρομή. Πάνω απ΄όλα όμως υπήρξε άνθρωπος με ανοιχτή καρδιά για όλους.

Γεννημένος στις 3 Γενάρη του 1939 ο Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης),Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε επίσης από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από δεκάδες ομάδες. Ως προπονητής, εργάστηκε στους πάγκους πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και του Ολυμπιακού ξεχωρίζοντας για τον αυθεντικότητα του. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς.

Στην Α' Εθνική κάθισε στους πάγκους των ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής και Εθνικού Αστέρα. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου

Ο Νίκος Αλέφαντος πέθανε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 σε ηλικία 81 ετών. «Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε, στην οικία του, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Ο οικογενειακός ιατρός Παναγιώτης Χλωροκώστας», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Δηλωμένος υποστηρικτής του δαφνοστεφανωμένου εφήβου, υπηρέτησε την ερυθρόλευκη τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

O Nίκος Αλέφαντος λάτρεψε και υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νίκο Αλέφαντε καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

 

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος

«Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή και άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ολυμπιακός.