Το ΝΒΑ δεν τιμώρησε τους Bucks για την άρνηση τους να παίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας - Free Sunday
Το ΝΒΑ δεν τιμώρησε τους Bucks για την άρνηση τους να παίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το ΝΒΑ δεν τιμώρησε τους Bucks για την άρνηση τους να παίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Στην αναβολή όλων των παιχνιδιών των playoffs προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΝΒΑ μετά την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς, στους οποίους αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να μην κατέβουν στον αγώνα εναντίον των Ορλάντο Ματζικ για να διαμαρτυρηθούν για το επεισόδιο στο Ουισκόνσιν, όπου ο αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό, την προηγούμενη Κυριακή.

«Το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ ανακοίνωσαν σήμερα ότι, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστεί σήμερα για το Game 5 εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ, αναβάλλονται τα σημερινά τρία παιχνίδια, Μπάκς-Ορλάντο, Χιούστον Ρόκετς -Οκλαχόμα Θάντερ και ΛΑ Λέικερς-Πόρτλαντ. Τα παιχνίδια θα επαναπρογραμματιστούν,» ανακοίνωσε το NBA τα ξημερώματα.

«Μερικά πράγματα είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ», δήλωσε ο Άλεξ Λάρσρι αντιπρόεδρος των Μπακς, οι οποίοι σύμφωνα με το ESPN είχαν ενημερωθεί από το ΝΒΑ για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποχή από το παιχνίδι.

«Είμαστε κουρασμένοι από τους φόνους και την αδικία», δήλωσε ο Τζορτζ Χιλ των Μπακς εξηγώντας την απόφαση της ομάδς του Μιλγουόκι να μην παίξουν.

Την απόφαση των Μπακς επικρότησε ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες, ο Λεμπρόν Τζέημς γράφοντας στο Twitter: «Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή».

Ο πατέρας του Μπλέικ, είπε στο ABC News ότι του είπαν ότι ο γιος του είναι παράλυτος από τη μέση προς τα κάτω.