Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει 750 εκ. ευρώ στον Μέσι, χωρίς να υπολογίζεται ρήτρα στην Μπάρτσα - Free Sunday
Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει 750 εκ. ευρώ στον Μέσι, χωρίς να υπολογίζεται ρήτρα στην Μπάρτσα

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει 750 εκ. ευρώ στον Μέσι, χωρίς να υπολογίζεται ρήτρα στην Μπάρτσα

Πενταετές συμβόλαιο με μεικτές απολαβές 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, έχει προτείνει στον Μέσι, η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport» της Καταλωνίας, που ειδικεύεται στα θέματα της Μπαρτσελόνα.

Αν γίνει η μετεγγραφή, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής και κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» έξι φορές, θα εισπράξει σε βάθος τριετίας 250 εκατομμύρια ευρώ, ως πριμ υπογραφής για να συνεργαστεί ξανά με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος φαίνεται να αποδεικνύεται και στον καταλύτη για την επιλογή του Μέσι.

Τα δημοσιεύματα θεωρούν βέβαιο ότι την περίοδο 2023-24, ο 33χρονος σήμερα Μέσι, θα πάρει μεταγραφή για το MLS και την Νέα Υόρκη, όπου οι ιδιοκτήτες της Σίτι, διατηρούν την ομώνυμη θυγατρική ομάδα New York City FC.

Χθες ο Μέσι δεν εμφανίσθηκε στην «πρώτη» συνάντηση της ομάδας όπως είχε προαναγγείλει και δεν υπεβλήθη σε έλεγχο για τον κορονοϊό.

Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο βραχύσωμος άσος είναι ελεύθερος ή εάν πρέπει να καταβληθούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας που προβλέπεται στο συμβόλαιο του. Η LaLIga ανακοίνωσε πως η εν λόγω ρήτρα είναι σε ισχύ, όμως σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι η περίοδος 2020-21 ήταν προαιρετική στο συμβόλαιο ανανέωσης που έχει υπογράψει με την Μπαρτσελόνα. Οι δικηγόροι του Μέσι, επικαλούνται έναν όρο στο τετραετές συμβόλαιό του, που υπογράφηκε το 2017, ο οποίος του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα δωρεάν χωρίς να πληρωθεί η σχετική ρήτρα των 700 εκατ. εάν το ζητήσει έως τις 10 Ιουνίου.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται οτι  η ημερομηνία αυτή που προσδιόριζε το τέλος της σεζόν, η οποία όμως  αναβλήθηκε μετά τις καθυστερήσεις εξαιτίας του κορονοϊού,  άρα ουσιαστικά η προαναγγελία της αποχώρησης έγινε εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα, «Mundo Deportivo», ο πατέρας του Μέσι, Χόρχε αναμένεται σήμερα στη Βαρκελόνη για συνάντηση, με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου για να λύσει το θέμα με την Μπαρτσελόνα. Ο πατέρας και μάνατζερ του Μέσι θέλει να λυθεί η συνεργασία, με όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένο τρόπο, μετά και την απόφαση του γιου του, όμως ο ισχυρός άνδρας των μπλαουγκράνα είναι αντίθετος.