Πέθανε στα 64 ο Πάολο Ρόσι - Free Sunday
Πέθανε στα 64 ο Πάολο Ρόσι

Πέθανε στα 64 ο Πάολο Ρόσι

Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη, σε ηλικία 64 ετών ο μεγάλος Ιταλός ποδοσφαιριστής, Πάολο Ρόσι, όπως ανακοίνωσε η RAI Sport, όπου εργαζὀταν ως σχολιαστής - Έπασχε από ανίατη ασθένεια

Ο Πάολο Ρόσι, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκόρερ, που το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, στον ημιτελικό του οποίου είχε πετύχει χατ τρικ επί της Βραζιλίας, που ήταν το μεγάλο φαβορί.Τον θάνατο του Ρόσι, ο οποίος, συμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Ρόσι έπασχε απο μια ανίατη ασθένεια, γνωστοποίησε η συζυγός του Federica Cappelletti, στο Instagram γράφοντας «Για πάντα».

Με 9 τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ιταλίας σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τον Ρομπέρτο Μπάτζο και τον Κριστιάν Βιέρι. Με την Εθνική Ιταλίας είχε 20 γκολ σε 48 συμμετοχές.

Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα ψηφίστηκε 40ος Ευρωπαίος. Το 2004 συμπεριλήφθηκε από τον Πελέ στο FIFA 100 ως ένας από τους 125 καλύτερους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, την Κόμο, την Βιτσέντσα, την Περούτζια, την Μίλαν και την Βερόνα, μέχρι το 1987 όταν και αποσύρθηκε.