Να γίνει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το champions' league προτείνει η UEFA - Free Sunday
Να γίνει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το champions' league προτείνει η UEFA

Να γίνει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το champions' league προτείνει η UEFA

Εκατό περισσότερους αγώνες θα έχει τo champions' league καθώς αν γίνουν δεκτές οι αλλαγές που προτείνει η UEFA, οι αγώνες αυξάνονται σε 225 αγώνες από 125 που γίνονται τώρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση των 55 μελών-ομοσπονδιών της, η UEFA πρόκειται να κάνει προτάσεις για αλλαγή της μορφής του Champions League από το 2024.

Σύμφωνα με το Sky Sports, η UEFA εγγυάται στους συλλόγους περισσότερα παιχνίδια και έσοδα, προκειμένου να αποτρέψει την απειλή μιας ευρωπαϊκής Super League.

Η νέα μορφή θα αυξήσει τον αριθμό των συλλόγων από 32 σε 36, με εγγυημένα για κάθε ομάδα τουλάχιστον 10 παιχνίδια και με το στάδιο των ομίλων να αντικαθίσταται από ένα ενιαίο βασισμένο στο λεγόμενο «ελβετικό μοντέλο».

Οι λίγκες πάντως εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα σχετικά με τον αντίκτυπο περισσότερων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα μέλη της ECA έχουν ήδη συναντηθεί για να συζητήσουν σχετικά με το σχέδιο.

Σύμφωνα με τις νέες προτάσεις, τρεις σύλλογοι θα προκρίνονται βάσει του συντελεστή UEFA από προηγούμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ομάδες όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν να προκριθούν ακόμη και αν δεν τα είχαν καταφέρει μέσω της κανονικής διαδρομής.

Πιστεύεται ότι θα αλλάξει το σύστημα για την πρόκριση τους «16», ώστε οι οκτώ πρώτες ομάδες στο ενιαίο πρωτάθλημα των 36 ομάδων να φθάνουν αυτόματα στη φάση νοκ-άουτ, ενώ οι επόμενες 16 ομάδες στη βαθμολογία θα παίζουν για τις οκτώ τελευταίες θέσεις.