Αποφασίστηκε η επιστροφή στα γήπεδα- Υπό εξέταση οι όροι - Free Sunday
Αποφασίστηκε η επιστροφή στα γήπεδα- Υπό εξέταση οι όροι

Αποφασίστηκε η επιστροφή στα γήπεδα- Υπό εξέταση οι όροι

Να επιτραπεί η είσοδος του κοινού στο τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας των γηπέδων, ζητά η Λιγκα των ομάδων που συμμετέχουν στη super league, η οποία διευκρίνίζει ότι κάθε άλλος μεγαλύτερος αριθμός θα είναι ευπρόσδεκτος με χαρά.

Η διοργανώτρια αρχή επιδιώκει την παρουσία φιλάθλων από τους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού ή, στη χειρότερη περίπτωση, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων της Super League έχει δρομολογηθεί κι επίσημα, και ομάδα της επιτροπής λοιμωξιολόγων επεξεργάζεται το σχέδιο, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η συζήτηση βασίζεται στο πρωτόκολλο που είχε καταθέσει η διοργανώτρια αρχή προ μηνών, αλλά έμεινε πίσω επειδή είχε μεσολαβήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

«Αυτό το πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί» είπε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας πως η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League, «είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους», επειδή εκτιμάται ότι έτσι θα έχουν νωρίτερα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Τα βασικό ερώτημα που απομένει πια να απαντηθούν είναι σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος.

Το αρχικό πλάνο θα αφορά μόνο εμβολιασμένους αλλά επειδή ο χώρος είναι ανοιχτός εξετάζεται αν θα μπορούν να προσέρχονται άτομα που έχουν κάνει τεστ αλλά και ανεμβολίαστοι.

Η πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσε να είναι ένα από τα κίνητρα της κυβέρνησης στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όλα είναι υπό σκέψη και εκτίμηση.