Στις "8" του US OPEN και στο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σάκκαρη - Free Sunday
Στις "8" του US OPEN και στο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σάκκαρη

Στις "8" του US OPEN και στο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σάκκαρη

Η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα, είναι η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία σήμερα, στην φάση των 16 του US Open, στη Νέα Υόρκη, κέρδισε 2-1 την Νο 7 στον κόσμο, ρουμανικής καταγωγής καναδή, Μπιάνκα Αντρεέσκου, η οποία είχε κερδίσει το τουρνουά πριν από δύο χρονια, αλλά στ 3ο σετ αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμου.

«Έλεγα στον εαυτό μου να επικεντρωθώ στην δική μου απόδοση, επειδή είναι δύσκολο να παίζεις με τραυματισμένο αντίπαλο. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου και να κυνηγήσω τις μπάλες. Είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να παίζω σε βραδινό πρόγραμμα στο τουρνουά», δήλωσε η Σάκκαρη, η οποία τόνισε:

«Ημουν προετοιμασμένη για ένα τάι μπρέικ στο τρίτο σετ. Το είχα πει και στον προπονητή μου. Από την στιγμή που ήλθε πιο εύκολα, μου κάνει. Λατρεύω αυτό το κορτ. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Παίζω και με το κοινό. Ηταν τόσο καλό και για τις δυο μας. Συγγνώμη για τη συγκίνησή μου. Ηξερα ότι έχασα το πρώτο σετ, γιατί έκανα κάποια πράγματα λάθος. Δεν ήμουν πολύ γενναία. Ηθελα πραγματικά να νικήσω και τα έδωσα όλα. Συγγνώμη, δυσκολεύομαι να μιλήσω».

Με τη νίκη της, η Σάκκαρη, αναμένεται να «εκτοξευθεί» στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι το οποίο είχε φτάσει και η Ελένη Δανιηλίδου).

Η Πλίσκοβα, η οποία έχει φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και προκρίθηκε στον προημιτελικό του US Open για 4η φορά.

Στο αλλο ζευγάρι των προημιτελικών θα βρεθούν αντιμέτωπες:

  • Το νούμερο 150 στον κόσμο, η 18χρονη Βρετανή Έμα Ραντουκάνου, η οποία συνέτριψε 6-2, 6-1 την Αμερικανή Σέλμπι Ρότζερς, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Άσλεϊ Μπάρτι.
  • Το νούμερο 12 στον κόσμο, η ολυμπιονίκης, Μπελίντα Μπέντσιτς, η οποία νίκησε την 20χρονη Πολωνή, νικήτρια του Roland Garros πέρυσι, Ίγκα Σφιόντεκ (Νο 8) με 7-6 (14-12), 6-3.

Το τάι μπρέικ στο πρώτο σετ διήρκεσε 23 λεπτά και η Σφιόντεκ είχε τέσσερα set point αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε.