Η αντικατάσταση παικτών λόγω όξυνσης της covic δεν θα μετρά στο NBA - Free Sunday
Η αντικατάσταση παικτών λόγω όξυνσης της covic δεν θα μετρά στο NBA

Η αντικατάσταση παικτών λόγω όξυνσης της covic δεν θα μετρά στο NBA

Τη δυνατότητα στις ομάδες να έχουν έναν αντικαταστάτη για κάθε θετικό τεστ COVID-19 στο ενεργό ρόστερ τους, δίνει η συμφωνία που υπέγραψαν το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου προκειμένου να βοηθηθούν οι ομάδες που έχουν «χτυπηθεί» από την COVID-19, όπως ανέφερε το ESPN και το Athletic.

Επιπλέον, οι ομάδες θα είναι ελεύθερες να υπογράψουν έναν αντικαταστάτη για κάθε δύο θετικά τεστ, δύο αντικαταστάσεις για κάθε τρεις θετικές περιπτώσεις κ.λπ.

Οι παίκτες με two-way συμβόλαια θα παρακάμψουν τον μέγιστο κανόνα των 50 αγώνων, έως τις 19 Ιανουαρίου, και οι μισθοί των παικτών που θα αντικαταστήσουν δεν θα υπολογίζονται στο ανώτατο όριο μισθών και στο όριο του φόρου πολυτελείας των ομάδων, σύμφωνα με τις αναφορές.

Οι τροποποιημένοι κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή εχθές (19/12) το βράδυ και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται μία ενημέρωση που απέστειλε η λίγκα σε κάθε ομάδα. Οι πλευρές θα επαναξιολογήσουν στο τέλος της προθεσμίας την κατάσταση, τερματίζοντας ή επεκτείνοντας τη συμφωνία.

Οι τροποποιημένοι κανόνες έρχονται εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων στο πρωτάθλημα, η οποία έχει οδηγήσει σε μια σειρά από αναβολές.