Ο Τζόκοβιτς προτιμά να μην παίξει σε grand slam παρά να εμβολιαστεί - Free Sunday
Ο Τζόκοβιτς προτιμά να μην παίξει σε grand slam παρά να εμβολιαστεί

Ο Τζόκοβιτς προτιμά να μην παίξει σε grand slam παρά να εμβολιαστεί

Την απόφαση του να μην παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο «BBC», ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του από το Open της Αυστραλίας.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αν και διευκρίνισε ότι ποτέ δεν ήταν «κατά του εμβολιασμού».

«Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί.

«Πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου», είπε και προσέθεσε:

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολλή κριτική και καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι βγαίνουν με διαφορετικές θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν όλο αυτό. Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός και βολικός να κολλήσει τον Covid. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν και εξακολουθούν να παλεύουν με τον Covid σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, το παίρνω πολύ σοβαρά, δεν μου αρέσει να σκέφτεται κάποιος ότι έχω κάνει κακή χρήση ή προς όφελός μου, προκειμένου, ξέρετε, να πάρω θετικό τεστ PCR και τελικά να πάω στην Αυστραλία. Ήμουν πραγματικά λυπημένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσαν όλα για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο. Ο λόγος για τον οποίο απελάθηκα από την Αυστραλία ήταν επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε τη διακριτική του ευχέρεια για να μου ακυρώσει τη βίζα με βάση την αντίληψή του ότι μπορεί να δημιουργήσω κάποιο αίσθημα κατά της φορολογίας στη χώρα ή στην πόλη, με το οποίο διαφωνώ εντελώς».

O Τζόκοβιτς βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά με το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός τουρνουά λόγω του εμβολιασμού καθώς οι διοργανωτές του Indian Wells ανακοίνωσαν πως στο τουρνουά που θα γίνει τον Μάρτιο (10-20/3), θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι παίκτες είναι εμβολιασμένοι ενώ και η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, είπε ότι μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνεται η είσοδος σε δημόσια κτίρια και αθλητικούς χώρους, δηλαδή ο Τζοκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί, αν θέλει να διεκδικήσει το τρίτο γαλλικό Όπεν της καριέρας του.