Γιούργκεν Κλοπ - the normal one - Free Sunday
Γιούργκεν Κλοπ - the normal one

Γιούργκεν Κλοπ - the normal one

Πριν από τρία περίπου χρόνια η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυε την Ρεάλ με 4-1, στον ημιτελικό του Champions League. Περισσότερο από το εκκωφαντικό σκορ εντύπωση έκανε ο καταπληκτικός τρόπος με τον οποίο έπαιζε η Ντόρτμουντ. Από εκείνο το βράδυ, ο ενορχηστρωτής της, Γιούργκεν Κλοπ, έγινε σταρ. Εύστροφος, ετοιμόλογος, ατακαδόρος με μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ, o γερμανός προπονητής συνηθίζει να «τρολάρει» τους πάντες. Στην παρουσίαση του στην Λίβερπουλ αυτοσυστήθηκε ως «the normal one», ευθεία αναφορά στον «Special One» Ζοζέ Μουρίνιο. Εκδηλωτικός και αυθόρμητος πανηγυρίζει έντονα, θυμώνει πολύ, βρίζει. Μια φορά είχε πάει «καροτσάκι» μια επόπτρια. Στο τέλος του αγώνα της ζήτησε συγνώμη γονατιστός. 

Εδώ ο τρόπος που έζησε χθες το παιχνίδι:

Στις κοινωνικές του εμφανίσεις, συχνά, συνοδεύεται από δυο γυναίκες, την νυν και την πρώην, αφού οι δύο γυναίκες έχουν γίνει φίλες. Στην Γερμανία θεωρείται sex symbol και όταν έκανε εμφύτευση μαλλιών ρωτούσε τους δημοσιογράφους αν τους αρέσουν τα νέα μαλλιά του. Δεν είναι, όμως, μόνο το επικοινωνιακό του προφίλ που τον κάνει δημοφιλή. Είναι καταρχήν η επαναστατική τακτική εκγύμνασης, όπως η μέθοδος «Life Kinetik», που εφαρμόζει, όπου μία από τις ασκήσεις απαιτεί από τους παίκτες να κάνουν σλάλομ ανάμεσα σε κώνους, έχοντας στο ένα πόδι μία μπάλα ποδοσφαίρου και στο ανάποδο χέρι μία ρακέτα του τένις. Ή το «κλουβί με τις μπάλες» στο οποίο ο παίκτης δέχεται ανά δέκα δεύτερα μπάλες από οκτώ διαφορετικούς εκτοξευτήρες. 

Εδώ δέκα χαρακτηριστικοί πανηγυρισμοί του:


Στην εδώ και χρόνια «άνυδρη» από τίτλους Λίβερπουλ είναι αντιμέτωπος με τη μεγάλη πρόκληση.  Ο ίδιος, πάντως, είναι αισιόδοξος: «Δεν με πειράζει καθόλου που δεν ήρθα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Θα γίνουμε...». 

Εδώ οι καλύτερες στιγμές του με την Λίβερπουλ: