Κύπελλο Ελλάδος: Τελικός… εκτός απροόπτου - Free Sunday
Κύπελλο Ελλάδος: Τελικός… εκτός απροόπτου

Κύπελλο Ελλάδος: Τελικός… εκτός απροόπτου

Η ΕΠΟ, αφού έκανε το… κομμάτι της, ορίζοντας τον διαιτητή που είχε συμφωνηθεί (Σιδηρόπουλο) μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και του προέδρου της Ομοσπονδίας αλλά αλλάζοντας τους βοηθούς του, τελικά υποχώρησε. Έτσι, ο τελικός θα διεξαχθεί με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο και βοηθούς του εκείνους που τον συνοδεύουν και στα διεθνή του παιχνίδια.

Για μία ακόμη φορά η λύση δόθηκε μέσω FIFA, η οποία είχε γνώση της αρχικής συμφωνίας μεταξύ Κοντονή και Γκιρτζίκη και πίεσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος βρίσκεται στο Μεξικό για το 66ο Κογκρέσο της FIFA, προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον Ολυμπιακό να έχει απαυδήσει με την όλη κατάσταση και να περνάει το μήνυμα, «ας γίνει επιτέλους ο τελικός και ας είναι με όποιους όρους θέλετε» και την ΑΕΚ να συναινεί, λοιπόν, ο τελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη. Το επόμενο σίριαλ που θα μας απασχολήσει έχει να κάνει  με το πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη αλλά προφανώς δεν μπορεί να διεξαχθεί μία ημέρα μετά τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. 

Το ΔΣ της Super League που θα εξέταζε το θέμα αναβλήθηκε για τη Δευτέρα λόγω έλλειψης απαρτίας, άλλωστε δεν επρόκειτο να αλλάξει κάτι στη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (η ιδέα της μετάθεσης του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο για το Σάββατο απορρίφθηκε καθώς την ίδια ημέρα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με τον Άρη για τα μπασκετικά πλέι οφ). Τελικά βέβαια, ο αγώνας της ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ με τον Πανιώνιο αναβλήθηκε.

Από την πλευρά της, η κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πλέι οφ Nova δεν επιθυμεί κάποια αλλαγή ωστόσο προτίθεται να το συζητήσει εφόσον οι εμπλεκόμενες ομάδες συμφωνήσουν σε κοινή πρόταση. Σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει η Nova τότε θα ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα, ύψους 175.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που δεν διεξάγεται στην προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα.

Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι να βρεθεί τρόπος να διεξαχθεί εμβόλιμα το παιχνίδι που αναβλήθηκε, καθώς ήδη ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως δέχεται να υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ σε άλλη από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δηλαδή στις 29 Μαΐου. Άλλωστε στη συνέχεια οι διεθνείς των ομάδων θα αποχωρήσουν εν όψει Euro. 

Ένα μπάχαλο δίχως τέλος, το οποίο, φυσικά, επηρεάζει και το επίπεδο του τελικού που θα παρακολουθήσουμε. Πέραν του ότι θα είναι άγευστος, άχρωμος, άοσμος εφόσον θα διεξαχθεί σε ένα άδειο γήπεδο, από τη μία πλευρά θα παραταχθεί μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, που έχει χάσει κάθε αγωνιστικό ρυθμό και από την άλλη η ΑΕΚ, που μόλις 48 ώρες πριν θα έχει αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ. 

Όλα αυτά, βέβαια, θα συμβούν σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο νέο «απρόοπτο» στη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου.