Μία σου και μία μου - Free Sunday
Μία σου και μία μου

Μία σου και μία μου

Το δεύτερο παιχνίδι της τρομερής μέχρι στιγμής σειράς των τελικών ήταν εξίσου συγκλονιστικό με το πρώτο, ενώ διεξήχθη επίσης σε πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς. Μπορεί αυτή τη φορά να κυριάρχησαν το άγχος και η νευρικότητα των δύο ομάδων, με συνέπεια να μην δούμε τόσο όμορφο μπάσκετ όσο στον πρώτο τελικό, ωστόσο η ένταση και η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας στο αποκορύφωμα στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν μίλησαν οι ηγέτες των δύο ομάδων.

Το φινάλε

Με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 65-63 και χρόνο μιας επίθεσης να απομένει, ο Διαμαντίδης πήρε την μπάλα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Χάντερ στη γραμμή του τριπόντου, έκανε προσποίηση πως θα πάει προς τα μέσα, βήμα πίσω, η μπάλα στο καλάθι και 66-65 για τον Παναθηναϊκό από τον αρχηγό του, που κινήθηκε στη μετριότητα σε όλο το υπόλοιπο ματς. 

2530409

Στα 8 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Σπανούλης πήρε την μπάλα, προσπάθησε να αποφύγει τον Καλάθη και τελικά σούταρε με την εκπνοή υπό την πίεσή του, παρ’ όλ’ αυτά ευστοχώντας, κάνοντας το 68-66 και επιστρέφοντας το πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα του, που περιμένει πλέον τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1. Ένα συγκλονιστικό φινάλε, αντάξιο των δύο ομάδων και φυσικά της τεράστιας κλάσης των Διαμαντίδη και Σπανούλη. 

2530416


Πρίντεζης και επιθετικά ριμπάουντ

Νωρίτερα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν διαρκώς, με τη νευρικότητά τους να αποτυπώνεται στα ποσοστά τους στις βολές (18/27 για τον Παναθηναϊκό, 9/15 για τον Ολυμπιακό) και  στα τρίποντα (6/20 για τον ΠΑΟ, 5/27 για τον Ολυμπιακό). Ο Ολυμπιακός πάντως, είχε δύο σταθερούς πυλώνες να βασίζεται. Ο πρώτος ήταν ο εκπληκτικός Πρίντεζης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης του αγώνα με σταθερή σύνδεση με το καλάθι, σταματώντας στους 20 πόντους με 10/16 δίποντα. Ο δεύτερος ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, 13 τελικά, τα οποία όμως σε ροή αγώνα φαινόντουσαν… πολύ περισσότερα. 

Χαραλαμπόπουλος και Παππάς

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ξεκίνησε με την ορμή της νίκης του στο ΣΕΦ, ωστόσο ο Ολυμπιακός γρήγορα ισορρόπησε και με αιχμή του δόρατος τον Πρίντεζη προσπάθησε να ξεφύγει, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις μέσα από ένα κρεσέντο του Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος μπήκε, πήρε τα ριμπάουντ, έβγαλε άμυνες και πέτυχε 7 πόντους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα, ενώ το πρόβλημα του Παναθηναϊκού μεγεθύνθηκε όταν φορτώθηκε με φάουλ ο Γκιστ. Παρ’ όλ’ αυτά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει λόγω της αστοχίας του αλλά και του γεγονότος πως ο Παναθηναϊκός βρήκε εκ νέου λύση μέσω προσωπικού ξεσπάσματος, αυτή τη φορά του Παππά. 

Τα επιθετικά ριμπάουντ παρέμειναν ο βασικός σύμμαχος του Ολυμπιακού στο τέλος, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν προβάδισμα σε όλη την τέταρτη περίοδο, το οποίο όμως εξανεμίστηκε στα τελευταία 36 δευτερόλεπτα, ήρθε η ψυχρολουσία από τον Διαμαντίδη, αλλά ο Σπανούλης κράτησε την τελευταία κουβέντα για τον εαυτό του, χαρίζοντας στην ομάδα του αυτό για το οποίο μόχθησε σε όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Τα στατιστικά του αγώνα από το site του ΕΣΑΚΕ

pao

olympiakos