Δεν έπεισε, νίκησε και πάει για την πρωτιά στην Τούμπα - Free Sunday
Δεν έπεισε, νίκησε και πάει για την πρωτιά στην Τούμπα

Δεν έπεισε, νίκησε και πάει για την πρωτιά στην Τούμπα

Μετά και το 0-0 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 11 βαθμούς και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 10, συνεπώς οι «πράσινοι» χρειάζονται μόνο τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ για να τερματίσουν πρώτοι. 

Με τον Μπεργκ να έχει αναχωρήσει ήδη για να ενσωματωθεί στην Εθνική Σουηδίας εν όψει Euro 2016 μετά την ποινή του λόγω καρτών, στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Λέτο βρέθηκε ο Πέτριτς, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του καθώς ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της καριέρας του, την οποία αποφάσισε να τερματίσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό σκέλος της, καθώς όπως τόνισε ο Πέτριτς θα εξετάσει τυχόν πρόταση από τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία.

2535052

Πέραν των υπόλοιπων γνωστών απουσιών (Ταυλαρίδης, Βιγιαφάνιες, Τελάντερ, Λαγός, Λουντ και Πράνιτς), ο Στραματσόνι αποφάσισε να αλλάξει και το δίδυμο στα άκρα της άμυνάς του, με τους Χουχούμη και Μαρινάκη να ξεκινούν βασικοί. Από την άλλη πλευρά βέβαια και ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές. Η εικόνα του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με τη γενική παρουσία του στα πλέι οφ, με την εξαίρεση της εντός έδρας αναμέτρησης με την ΑΕΚ και αποδοκιμάστηκε εκ νέου από τους οπαδούς του.

Έτσι, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν την μπάλα, χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3’ με τον Μασούρα, ωστόσο ο Μολέδο, εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού και πάλι- έδωσε τη λύση, όπως έκανε και στη φάση που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο. 

Ανάλογη η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αυξήσει την πίεσή του αλλά να μην βρίσκει διαδρόμους παρά τις αλλαγές του Στραματσόνι. 

Τελικά, η λύση δόθηκε στο 78’, όταν ο Πέτριτς προσπάθησε να σουτάρει αλλά έκανε «τσαφ», ωστόσο από παιχνίδισμα της τύχης η μπάλα στρώθηκε στον αφύλακτο Λέτο, ο οποίος δεν λάθεψε. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα για να διεκδικήσει την πρωτιά. 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Μαρινάκης (63' Μέστο), Χουχούμης, Αμπέντ (73' Μπουμάλ), Ζέκα, Εβαντζελίστα, Βλαχοδήμος (58' Κλωναρίδης), Λέτο, Πέτριτς.
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (41' Πατσατζόγλου), Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81' Βιγιάλμπα), Χαλκιαδάκης, Μασούρας,  Καθάριος, Μπαργκάν (74' Αργυρόπουλος).