Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, προβάδισμα πρωτιάς για ΠΑΟΚ - Free Sunday
Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, προβάδισμα πρωτιάς για ΠΑΟΚ

Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, προβάδισμα πρωτιάς για ΠΑΟΚ

Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ των 11 βαθμών θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό των 10 βαθμών και με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, μαζί με την πολύ καλύτερη διάθεση του Ιβάν Σαββίδη εν όψει της νέας χρονιάς. 

Στο ΟΑΚΑ, σημειώθηκε ισοπαλία σε όλα, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ είχαν από ένα δοκάρι –του Ροντρίγκεζ για τον ΠΑΟΚ και του Αραβίδη για την ΑΕΚ- και από μία αποβολή (Τζαβέλλας στο 32’ για τον ΠΑΟΚ, Πέκχαρτ στο 49 για την ΑΕΚ).

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, είχε το δοκάρι με τον Ροντρίγκεζ στο 11’ μετά από συνεργασία με τον Μακ και άλλες δύο ευκαιρίες με τον Αναστασιάδη σε ένα δίλεπτο (15’, 17’). Η αποβολή του Τζαβέλλα (ανέτρεψε τον Πέκχαρτ που έβγαινε τετ-α-τετ) ανέκοψε την ορμή του ΠΑΟΚ και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. 

Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Πέκχαρτ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, για επικίνδυνο παιχνίδι. Η ΑΕΚ τα έδινε όλα παρά την κούρασή της και έφτασε μια ανάσα από το γκολ με το οριζόντιο δοκάρι του Αραβίδη στο 66’ με σουτ στην κίνηση από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και με τον Άρθο να παίρνει την κεφαλιά-πάσα, ενώ η τελευταία μεγάλη φάση της αναμέτρησης ήταν το τρομερό σουτ του Κάτσε στο 75’, το οποίο ανάγκασε τον Ανέστη σε σπουδαία επέμβαση. 

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (89' Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46' Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59' Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66' Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.