Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο - Free Sunday
Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

Την απελευθέρωση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο, ο οποίος είχε απαχθεί το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μεξικού.

Η απελευθέρωση επετεύχθη μετά από επιχείρηση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους απαγωγείς.

Προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών του Μεξικού, με τις ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα να τον αναζητούν.  

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Πουλίδο ήταν αρχικά σε οικογενειακή συγκέντρωση και συνέχισε σε ένα πάρτι με την σύντροφό του, Ιλεάνα Σάλας. Κατά την αποχώρησή τους από το πάρτι δύο βανάκια τους έκλεισαν τον δρόμο, καθώς το ένα πετάχτηκε μπροστά στο αυτοκίνητό τους, βγήκαν έξι ένοπλοι και απήγαγαν και τους δύο, ενώ λίγες ώρες αργότερα άφησαν την σύντροφό του, κοντά στην είσοδο ενός πάρκου. 

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από το οικογενειακό περιβάλλον του Πουλίδο η απαγωγή έλαβε χώρα όταν έφυγε από την οικογενειακή συγκέντρωση για να μεταβεί στο δεύτερο πάρτι και όχι όταν έφευγε από αυτό. 

6634l
Η τελευταία φωτογραφία του Πουλίδο πριν απαχθεί, από την οικογενειακή συγκέντρωση στην οποία βρισκόταν.

Η κινητοποίηση των Αρχών ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς ενημερώθηκαν μέσω ανώνυμου τηλεφωνήματος πως ο Πουλίδο ίσως να είχε πέσει θύμα απαγωγής και ακολούθως παρά τις προσπάθειες των Αρχών και της οικογένειάς του δεν μπόρεσε να εντοπιστεί. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πλευρά της βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή της και τον ατζέντη του και προσπαθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία και με τις Αρχές του Μεξικού, κάτι δύσκολο. 

Πάντως, πλέον έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα –από το ειδικό τμήμα συντονισμού και εύρεσης απαχθέντων της Ταμαουλίπας, της περιοχής από την οποία απήχθη- πως ο Πουλίδο έχει απαχθεί χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της απαγωγής διά της επίσημης οδού. 

Στο Μεξικό οι απαγωγές προκειμένου να εισπραχθούν λύτρα αποτελούν μια πολύ κοινή πρακτική των καρτέλ και η περιοχή Ταμαουλίπας είναι από εκείνες με τα περισσότερα κρούσματα βίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης τοποθετήθηκε ειδικός εισαγγελέας, ο Ισμαέλ Κιντανίγια Ακόστα, ο οποίος στην πρώτη του τοποθέτηση για την υπόθεση επιβεβαίωσε την απαγωγή, διέψευσε μια φημολογία που υπήρξε περί δολοφονίας του ποδοσφαιριστή και ξεκαθάρισε πως οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει μέχρι στιγμής με την οικογένεια του Πουλίδο ή τις Αρχές.