Υπόκλιση στον μέγα Σπανούλη, πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό - Free Sunday
Υπόκλιση στον μέγα Σπανούλη, πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Υπόκλιση στον μέγα Σπανούλη, πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Μεγάλο τρίποντο του Μάντζαρη που έστειλε το ματς στην δεύτερη παράταση, καθοριστικό εκείνο του Σπανούλη στο τέλος, ο οποίος έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στους Πειραιώτες.

Για πρώτη φορά εδώ μετά από 19 χρόνια ο Ολυμπιακός κατέκτησε δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε τον τίτλο μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

2535926

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στην δεύτερη παράταση. Με το σκορ στο 81-79, η τελευταία κατοχή πήγε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη ευστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο, το οποίο και έδωσε το πρωτάθλημα στους "ερυθρόλευκους".

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αγραβάνης με ελεύθερο τρίποντο "έγραψε" το 52-55 στο 33', με τον Καλάθη να απαντά με τον ίδιο τρόπο (55-55). Κάθε κατοχή είχε σημασία, με τον Παππά στον αιφνιδιασμό να αξιοποιεί το γκολ-φάουλ που κέρδισε, ενώ ο Φελντέιν με μακρινό σουτ έφερε το "τριφύλλι" στο +5 (60-55) στο 35'. Σε εκείνο το σημείο απάντησε ο Σπανούλης με τρίποντο, με τον Παπανικολάου στη συνέχεια να φέρνει το σκορ στα ίσα με ατομική προσπάθεια (60-60).

Το παιχνίδι είχε για ακόμη μία φορά συναρπαστική εξέλιξη, με τον Αγραβάνη να σημειώνει ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό στο τέλος της επίθεσης (62-63), με τον Γκιστ στο 1'18'' πριν το τέλος είχε 1/2 βολές (63-63). Ο Σπανούλης στην συνέχεια αστόχησε σε ντράιβ, με τον Διαμαντίδη στα 18'' πριν το τέλος να κάνει βήματα. Στην επαναφορά, η μπάλα πήγε στα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος έχασε προς στιγμήν έχασε την μπάλα από τα χέρια του, δοκιμάζοντας ένα κακό τρίποντο στο οποίο και αστόχησε, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση, με τον Ολυμπιακό να έχει νοκ-άουτ τον Λοτζέσκι που τραυματίστηκε στο πόδι.

Σε δεύτερη παράταση με "καυτό" τρίποντο του Μάντζαρη

Στον έξτρα χρόνο, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στα πρώτα λεπτά, κάνοντας λάθη και χάνοντας σουτ, με τον Παππά να παίρνει αντιαθλητικό από τον Χάκετ, μετρώντας 1/2 βολές (64-63). Ο Χάντερ αστόχησε στην επόμενη κατοχή, όπως και ο Καλάθης στην συνέχεια, με τον Σπανούλη να δίνει alley-oop ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε (64-65) στο 43'. Στο 1'47'' πριν το τέλος ο Διαμαντίδης με αυτοπεποίθηση εκτέλεσε από την περιφέρεια (67-65), αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ακολούθως ο Σπανούλης (67-68). Άμεση απάντηση από τον Καλάθη (70-68), έχοντας μπει στο τελευταίο λεπτό, με τον Γκιστ στην συνέχεια να βγάζει κρίσιμη άμυνα πάνω στον Σπανούλη.

Στα 32'' πριν το τέλος, ο Γκιστ έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Παπανικολάου, με την κατοχή να επιστρέφει σε "ερυθρόλευκα" χέρια. Ο Σπανούλης όμως και πάλι δεν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι, καθώς ο Γκιστ αλλοίωσε το σουτ που δοκίμασε, με τον Φώτση να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στις βολές, μετρώντας 1/2 (71-68). Ο Παναθηναϊκός έκανε φάουλ πάνω στον Χάκετ στα 4'' πριν το τέλος, έχασε την πρώτη και ακολούθως έχασε επίτηδες την δεύτερη, με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Μάντζαρη. Ο Έλληνας γκαρντ σε νεκρό χρόνο ευστόχησε από την περιφέρεια, στέλνοντας το ματς σε δεύτερη παράταση με το σκορ να είναι στο 71-71.

Ο Σπανούλης έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

2535958

Στην δεύτερη παράταση, ο Γκιστ με 6 σερί πόντους διαμόρφωσε το 77-73, με τους Σπανούλη-Αγραβάνη να μειώνουν σε 79-78, αλλά ακολούθως ο Καλάθης απάντησε με ένα δύσκολο ντράιβ (81-78) στο 48'. Στο 1'42'' πριν το τέλος, Καλάθης και Αγραβάνης τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να αποβάλλεται. Με το σκορ στο 81-79, ο Γκιστ αλλοίωσε και το ντράιβ του Χάκετ, ο Διαμαντίδης αστόχησε στην συνέχεια με το τελευταίο λεπτό να είναι και αυτό δραματικό. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Φελντέιν, με τον Σπανούλη να παίρνει την μπάλα στα χέρια του στην τελευταία επίθεση. Με ένα μεγάλο τρίποντο, μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευστόχησε, δίνοντας την νίκη, αλλά και το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό με σκορ 81-82.

Διαβάστε περισσότερα στο Sport24.gr