Στα προκριματικά του Champions League και με Ίβιτς στον πάγκο ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Στα προκριματικά του Champions League και με Ίβιτς στον πάγκο ο ΠΑΟΚ

Στα προκριματικά του Champions League και με Ίβιτς στον πάγκο ο ΠΑΟΚ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Τούμπας και εκείνος που πήρε αυτό που ήθελε ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στη διαδικασία των πλέι οφ και έτσι θα δώσει το «παρών» στα προκριματικά του Champions League, ξεκινώντας από τον 3ο προκριματικό γύρο, όπως και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. 

Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το σαφώς πιο εύκολο μονοπάτι των πρωταθλητών, ενώ ο ΠΑΟΚ από εκείνο των μη πρωταθλητών, ξεκινώντας κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ, η Σαχτάρ ή η Φενέρμπαχτσε. Σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League, δε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Πόρτο, έχοντας βέβαια εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. 


Ξεκίνησε και τελείωσε απογοητευτικά

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε απογοητευτικά μια σεζόν που ξεκίνησε με τεράστια απογοήτευση, με τους ευρωαποκλεισμούς αρχικά από την Μπριζ και, πολύ περισσότερο, στη συνέχεια από την Γκαμπάλα και συνεχίστηκε εξίσου απογοητευτικά, αφού έμεινε γρήγορα εκτός διεκδίκησης τίτλου και αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός συμμετείχε και… δεν βγήκε πρώτος, τερματίζοντας δεύτερος μετά και από την ήττα της ΑΕΚ από τον Πανιώνιο με 1-0 (41’ Μασούρας). Ο Πανιώνιος αρχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 14 Ιουλίου, ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπαίνουν έναν γύρο αργότερα, από τις 28 Ιουλίου.


Δίκαιη ανταμοιβή

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα των πλέι οφ και δικαίως τερμάτισε πρώτος, άλλωστε ξεκίνησε τελευταίος και χωρίς βαθμό και μάζεψε τελικά 12. Εξίσου δικαίως επιβραβεύτηκε και ο Βλάνταν Ίβιτς για το γεγονός πως συμμάζεψε τον ΠΑΟΚ και κατάφερε να τον κάνει να παρουσιάσει αυτή την εικόνα στα πλέι οφ παρά τα πολλά προβλήματά του, των πολλών τραυματισμών συμπεριλαμβανομένων. Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε… live την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και για την επόμενη σεζόν. 

Εξίσου σίγουρα ο ΠΑΟΚ ήταν και η ομάδα της οποίας η μοίρα θα άλλαζε περισσότερο λόγω της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League, καθώς η μοίρα της είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένη με τη διάθεση του Ιβάν Σαββίδη. Και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πλέον σε πολύ καλή διάθεση και έτοιμος να δώσει κάτι παραπάνω για την ενίσχυση της ομάδας. Άλλωστε υποσχέθηκε 1 εκατ. ευρώ πριμ στην ομάδα σε περίπτωση κατάκτησης της πρωτιάς και θα τα δώσει… μετά χαράς. 

2536498


Πήρε αυτό που ήθελε

Στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά και με όρεξη και στο 18’ άνοιξε το σκορ, με τον Πέλκα να παίρνει την μπάλα μετά το λάθος του Αμπέντ, να δίνει στον αμαρκάριστο στην περιοχή Ροντρίγκεζ, ο οποίος σούταρε με τη μία και κεραυνοβόλησε τον Στιλ.

2536482

Ωστόσο το προβάδισμα του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 26’ ο Λουντ έτρεξε την μπάλα και σούταρε μάλλον ακίνδυνα, η μπάλα βρήκε στον Βίτορ και ξεγέλασε τον Γλύκο, καταλήγοντας στα δίχτυα του. 

2536523


Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία μετά την ισοφάρισή του, αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ανάλογη η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει μέτρα αλλά να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες. Το παιχνίδι «άνοιξε» στο τελευταίο ημίωρο, όταν ο Παναθηναϊκός αναγκαστικά έγινε ακόμη πιο επιθετικός, Κουτρουμπής και Χαρίσης είχαν από μία καλή στιγμή, ωστόσο στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία μέχρι τη λήξη, στο 86’ όταν έγινε η διαγώνια μπαλιά στον Πέτριτς και εκείνος στόπαρε και σούταρε με την μπάλα στον αέρα, ο Γλύκος έκανε την απόκρουση της αναμέτρησης. Στο επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκεζ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες ωστόσο ο Νάνο απέκρουσε με το κεφάλι και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League και τους οπαδούς να τραγουδάνε «τι ωραία θα τεντώνει μεσ’ στην Τούμπα το σεντόνι».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (Σκόνδρας 67'), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 60'), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 80')

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπεντ (Βλαχοδήμος 75'), Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63'), Λέτο και Κλωναρίδης (Πέτριτς 80')