Η ζωή του Μοχάμεντ Άλι σε εικόνες - Free Sunday
Η ζωή του Μοχάμεντ Άλι σε εικόνες

Η ζωή του Μοχάμεντ Άλι σε εικόνες

1_1

 Βγάζοντας νοκ άουτ τον Sonny Liston.

2

 Δίνοντας συνέντευξη στον Ντέιβιντ Φροστ, 1974

3

 Πυγμαχώντας με τον Henry Cooper, 1966.

4_plus

4

Χάνοντας από τον Joe Fraizer, στον “Αγώνα του Αιώνα», το 1971.

7_plus

O Muhammad Ali αρνήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, με το επιχείρημα ότι ήταν αντιρρησίας συνείδησης και ότι ο πόλεμος ήταν ενάντια στις διδασκαλίες του Κορανίου. Το 1967 συνελήφθη και κρίθηκε ένοχος, του αφαιρέθηκε ο τίτλος του και η άδεια πυγμαχίας για τρία χρόνια. Το 1971 αθωώθηκε. 

7

Η περίφημη τακτική του “rope-a-dope”. Ο Άλι συνήθιζε να «ξεκουράζεται» στα σχοινιά. Δεχόταν, ελεγχόμενα, τις επιθέσεις του αντιπάλου σε μια προσπάθεια να τους εξαντλήσει και στην συνέχεια… ανταπέδιδε με τον αντίπαλο, πλέον, εξουθενωμένο. Ο Σταλόνε, στο Ρόκι, αντέγραψε την τακτική. 

5

 Ali και Fraizer αντιμέτωποι για Τρίτη φορά, το 1975, στις Φιλιππίνες. Ο αγώνας «τράβηξε» για 14 γύρους, πριν ο προπονητής του Fraizer τον αποσύρει από τον αγώνα. Για πολλούς, αυτή η αναμέτρηση, θεωρείται η τελευταία μεγάλη εμφάνιση του Ali.

8

 Ήταν ο Larry Holmes που δεν επέτρεψε στον Ali να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά.

10

Με την επίσης πρωταθλήτρια κόρη του, Laila.

11

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996. Το πάρκινσον ήταν πλέον εμφανές και ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές των Αγώνων.