Euro 2016: Αποκλεισμός με αναστολή στη Ρωσία (video) - Free Sunday
Euro 2016: Αποκλεισμός με αναστολή στη Ρωσία (video)

Euro 2016: Αποκλεισμός με αναστολή στη Ρωσία (video)

Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση επανάληψης των επεισοδίων η Ρωσία θα αποβληθεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη απόφαση, επιβεβλημένη όμως μετά τα όσα έχουν συμβεί. 

Στο Βελοντρόμ, στην αναμέτρηση της Ρωσίας με την Αγγλία, μετά τη λήξη του παιχνιδιού οι Ρώσοι χούλιγκανς πήραν στο κυνήγι οπαδούς της Αγγλίας και προκάλεσαν τα επεισόδια.



Επιπλέον, τόσο πριν όσο και μετά το παιχνίδι οι δρόμοι της Μασσαλίας, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να λάμπουν διά της απουσίας ή της αναποτελεσματικότητάς τους, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. 

Ένα πεδίο μάχης στο οποίο κυριάρχησε μια σκληροπυρηνική ομάδα εκ των Ρώσων οπαδών, αποτελούμενη όπως φαίνεται από 150-200 άτομα, τα οποία βρέθηκαν στη Γαλλία με στόχο να αποδείξουν την υπεροχή τους έναντι των χούλιγκανς των υπόλοιπων χωρών και ιδίως των Άγγλων που έχουν το… όνομα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών στο πρακτορείο Reuters. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει οι συγκεκριμένοι οπαδοί δείχνουν τρομακτική βιαιότητα και μάλλον από τύχη δεν έχουν σκοτώσει ακόμα κάποιον. 



Μένει να αποδειχτεί αν η απειλή αποκλεισμού της Ρωσίας από τη συνέχεια του Euro 2016 θα σταθεί αρκετή ώστε να «συνετίσει» τους Ρώσους χούλιγκανς, οι οποίοι βέβαια είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ενδιαφέρονται για τα εντός αγωνιστικού χώρου δρώμενα. 

Από εκεί και πέρα, βέβαια, γενικά οι δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων και παραγόντων είναι μάλλον δικαιολογητικές προς τους Ρώσους χούλιγκανς, συνεπώς δεν αποκλείεται να υπάρξει… ανταπόδοση από την πλευρά τους.