Και ξαφνικά… Βίκτορ αντί Σίλβα - Free Sunday
Και ξαφνικά… Βίκτορ αντί Σίλβα

Και ξαφνικά… Βίκτορ αντί Σίλβα

Τα πορτογαλικά ΜΜΕ επέμεναν ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν θα συνέχιζε στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» και ο Πορτογάλος διαβεβαίωναν για το αντίθετο, το ξεκίνημα της προετοιμασίας έφτασε και ξαφνικά… Σίλβα τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από πλευράς Ολυμπιακού, ο Μάρκο Σίλβα ενημέρωσε το τελευταίο διάστημα και επέμενε πως λόγω ενός προσωπικού θέματος δεν θα μπορούσε να είναι απολύτως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας εν όψει της επικείμενης σεζόν.  

Συνεπώς η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι τους, κάτι που προφανώς ανακοινώθηκε μόλις ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον αντικαταστάτη του 38χρονου Πορτογάλου.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ προφανώς και γνωρίζει πολύ καλά τον σύλλογο και το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού πέραν του ότι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για μία σεζόν στα τελειώματα της μεγάλης καριέρας του, ήταν ο βοηθός του Μίτσελ κατά την πρώτη 1,5 σεζόν της παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό υλοποιούσε την καθημερινότητα των «ερυθρολεύκων», αναλαμβάνοντας τα ηνία στις προπονήσεις και φέρνοντας εις πέρας τα οργανωτικά θέματα που άπτονταν του αγωνιστικού κομματιού, ενώ είχε την ευθύνη και του «διαβάσματος» του αντιπάλου, προτείνοντας στον Μίτσελ την ενδεδειγμένη κατά τη γνώμη του τακτική για την αντιμετώπισή του.

Η σεζόν που ο Μίτσελ αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του ήταν και η σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας απολύθηκε. Στη συνέχεια ο Βίκτορ έψαξε δουλειά ως πρώτος προπονητής και του προτάθηκε ο πάγκος της Λα Κορούνια στα τελειώματα της σεζόν 2014-‘15, της ομάδας στην οποία είχε τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Κατόρθωσε να την διατηρήσει στην Primera Division, κάτι που έκανε και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, και πλέον έφτασε η ώρα για την πρόκληση του πρωταθλητισμού και της ευρωπαϊκής πορείας, με τον Ολυμπιακό.