Η ψυχωμένη Ουαλία απέκλεισε το υπερφίαλο Βέλγιο - Free Sunday
Η ψυχωμένη Ουαλία απέκλεισε το υπερφίαλο Βέλγιο

Η ψυχωμένη Ουαλία απέκλεισε το υπερφίαλο Βέλγιο

Έτσι, οι Ουαλοί έφτασαν στους καλύτερους τέσσερις της διοργάνωσης στην παρθενική τους συμμετοχή σε αυτήν, αποκλείοντας μάλιστα στα προημιτελικά μια ποιοτικά ανώτερη ομάδα. Και μάλιστα μια ποιοτικά ανώτερη ομάδα που προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 13’ ο Ναϊνγκολάν έπιασε ένα από τα γνωστά, τρομερά μακρινά του σουτ και άνοιξε το σκορ. 

Ήταν η επιβράβευση του Βελγίου, του οποίου την αρχική ενδεκάδα φρέσκαρε αρκετά ο Βίλμοτς, για το γεγονός πως ξεκίνησε πολύ δυνατά τον προημιτελικό και θέλησε να δείξει εξαρχής ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει σε… τρεις φάσεις στο 7’. Η βελγική υπεροχή συνεχίστηκε μέχρι το 20λεπτο, όταν η Ουαλία άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί ευκαιρίες, όπως στο σουτ του Νιλ Τέιλορ, που είχε κόψει στην περιοχή, από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα, το οποίο απέκρουσε με επίδειξη αντανακλαστικών ο Κουρτουά. 

Τιμωρία 

Με τη δεύτερη ευκαιρία όμως η Ουαλία ισοφάρισε, όταν στο 30’ ο Ράμσεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και βρήκε τον αφύλακτο Γουίλιαμς, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά στη γωνία έκανε το 1-1. Πάνω στην αναμπουμπούλα, δε, η Ουαλία παραλίγο να πετύχει κι άλλο γκολ, ωστόσο ο Μπέιλ δεν τα κατάφερε τρία λεπτά μετά το γκολ της ομάδας του, καθώς δεν πάσαρε σε ελεύθερο συμπαίκτη και το σουτ του απέκρουσε με το πόδι ο Κουρτουά. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Βέλγιο τιμωρήθηκε για την υπεροψία του, καθώς μετά το ξεκίνημά του και το γρήγορο γκολ που πέρασε ήταν εμφανές από τις κινήσεις των παικτών του πως θεώρησαν πως είχαν ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον τη... μισή πρόκριση, άφησαν πολύ χρόνο και χώρο στους Ουαλούς και τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, με το Βέλγιο να πιέζει ασφυκτικά και την Ουαλία να αμύνεται μαζικά, όμως στο 55’ αρκούσε μια στιγμή έμπνευσης για να κάνει το 2-1 η Ουαλία, όταν ο Ρόμπσον-Κανού έκανε υπέροχη κίνηση στην περιοχή και ξεμαρκαρίστηκε από δύο αντιπάλους, για να πλασάρει εύστοχα τον Κουρτουά. Η αυτοπεποίθηση των Βέλγων έπεσε στο ναδίρ και απλώς γυρνούσαν την μπάλα χωρίς να απειλούν ουσιαστικά μια καλοστημένη και αποφασισμένη άμυνα.


Σταδιακά μπήκαν στην εξίσωση και οι –τελείως εκτός στυλ παιχνιδιού της συγκεκριμένης έκδοσης του Βελγίου- γιόμες, που ουσιαστικά αχρήστευσαν ακόμη περισσότερο τα επιθετικά ατού του. Όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του το Βέλγιο αύξανε  την πίεσή του, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στην κορύφωση της πίεσης, καθώς στο 85’ σε αντεπίθεση, μετά από σέντρα που έγινε ο Βόουκς, που είχε περάσει αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα, με όμορφη κεφαλιά έκανε το 3-1, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι για την ψυχωμένη Ουαλία. 


Ουαλία: Χένεσι, Γκούντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβιτς, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ (78' Κινγκ), Ράμσεϊ (90' Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (80' Βόουκς)

Βέλγιο: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντενάγιερ, Τζ. Λουκάκου (75' Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Αζάρ, Ρ. Λουκάκου (83' Μπατσουαγί).