Γαλλικό σόου και «πεντάρα» στην Ισλανδία - Free Sunday
Γαλλικό σόου και «πεντάρα» στην Ισλανδία

Γαλλικό σόου και «πεντάρα» στην Ισλανδία

Οι Γάλλοι λοιπόν δεν είχαν διάθεση για αστεία και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ισλανδούς, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Euro που σκόραραν τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Το εκπληκτικό είναι πως στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια τους στη διοργάνωση δεν είχαν πετύχει ούτε ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο. 

Το παιχνίδι είχε φάσεις από το ξεκίνημά του και η Γαλλία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ μόλις στο 12’, με σουτ του Ζιρού στην κίνηση μετά από ωραία μπαλιά του Ματουιντί. Η γαλλική πίεση συνεχίστηκε και επτά λεπτά αργότερα το παιχνίδι είχε σε μεγάλο βαθμό τελειώσει, καθώς από την εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν ο Πογκμπά πήδηξε πολύ ψηλά και με κεφαλιά έκανε το 2-0. 

Η Ισλανδία προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή ευκαιρία, ωστόσο η Γαλλία τους έκοψε την όποια φόρα στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 43’ μετά από οργανωμένη γαλλική επίθεση ο Παγέτ έκανε το 3-0 με διαγώνιο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής και ανάμεσα σε αρκετά σώματα, ενώ στο 45’ έγινε και το 4-0, όταν ο Ζιρού βρήκε εκπληκτικά τον Γκριζμάν με το «τακουνάκι» και εκείνος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Χάλντορσον. 

Η Ισλανδία δεν ήθελε να αποχωρήσει τόσο άδοξα από την διοργάνωση και έκανε ό,τι μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενη και το κατέβασμα ταχύτητας της Γαλλίας. Στο 56’ ο Σίγκθορσον μείωσε σε 4-1 με προβολή από την πάσα του Γκίλφι Σίγκουρντσον, ωστόσο απ’ ό,τι φάνηκε δεν ήταν μέρα για να… εκνευρίζεις τη Γαλλία, η οποία τρία λεπτά αργότερα έκανε το 5-1, με κεφαλιά του Ζιρού από εκτέλεση φάουλ. 

«Ξεμπούκωσε» εν όψει Γερμανίας

Το σκορ έκλεισε ο Μπιάρνασον, ο οποίος στο 84’ μείωσε σε 5-2 για τους Ισλανδούς, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκαν στο φινάλε από τους οπαδούς τους με τον καθιερωμένο, εντυπωσιακό τρόπο τους, άλλωστε ήδη η πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Την αποθέωση γνώρισαν προφανώς και οι Γάλλοι παίκτες, οι οποίοι «ξεμπούκωσαν» την κατάλληλη στιγμή, ακριβώς πριν το συναπάντημα με το μεγαλύτερο εμπόδιο στον δρόμο τους προς τον τίτλο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. 

Γαλλία: Γιορίς, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Σανιά, Εβρά, Ματουιντί, Σισοκό, Πογκμπά, Γκριζμάν, Παγιέτ (80' Κομάν), Ζιρού (60' Ζινιάκ).

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Άρνασον (46' Ίνγκασον), Γκούντμουνσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον, Σκούλασον, Μπόντβαρσον (46' Φινμπόγκασον), Σιγκτόρσον (83' Γκούντγιονσεν).