Υπέγραψε για τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας - Free Sunday
Υπέγραψε για τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Υπέγραψε για τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κέρδισε την Ευρωλίγκα βρίσκεται στη Βαρκελώνη, όπου και συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση ώστε να κάτσει στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Κάπως έτσι οι τέσσερις από τις 6-7 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα ξεκινήσουν την ερχόμενη σεζόν με Έλληνες προπονητές στους πάγκους τους. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ, ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό και ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό συμπληρώνουν το «καρέ».

Προκειμένου να αποδεσμευτεί ο Μπαρτζώκας από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να καταβάλει στους Ρώσους ένα ποσό κοντά στα 500.000 ευρώ, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει στα τέλη του μήνα μαζί με τα νέα μέλη της διοίκησης. 

Ο Μπαρτζώκας την περασμένη σεζόν μεταμόρφωσε την Λοκομοτίβ Κουμπάν από μία «κλασική» νεόπλουτη ρωσική ομάδα χωρίς χαρακτήρα σε μια ομάδα επιπέδου φάιναλ φορ Ευρωλίγκας. Για να φτάσει, δε, στο φάιναλ φορ η Λοκομοτίβ απέκλεισε την… Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.