Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στην Τούμπα με τον Αθανασιάδη αλλά δύο γκολ του Κλάασεν έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League στον Άγιαξ. Κάπως έτσι η Ελλάδα βρέθηκε χωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ενώ υποχώρησε κι άλλο στην ειδική βαθμολογία της UEFA, με την Κροατία να μας περνάει και να μας αφήνει στην 15η θέση.

Τα δύο γκολ του Κλάασεν «σκότωσαν» τον ΠΑΟΚ, καθώς σημειώθηκαν στο τέλος των ημιχρόνων, στο 45' και στο 87'. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί μόλις στο 4' με τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και καταθέτοντας ό,τι είχε στο χορτάρι της Τούμπας. Ωστόσο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Λέοβατς υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Βιέργκερβερ, με τον Κλάασεν να εκτελεί εύστοχα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει διευρύνει το προβάδισμά του στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι  Αθανασιάδης (κυρίως), Ροντρίγκεζ, Σάχοβ δεν ευστόχησαν στις τεράστιες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. 

Πιο ισορροπημένη η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, μια εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και την κεφαλιά του Μυστακίδη στο 77' που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Σίλεσεν, ωστόσο στο 87' σε μια φάση που έβγαλε αρχικά η άμυνα του ΠΑΟΚ ήρθε ο Κλάασεν και με ένα ευθύβολο σουτ στη γωνία του Γλύκου έκανε το 2-1 και χάρισε στον Άγιαξ την πρόκριση μέσα στην Τούμπα -όπως είχε γίνει και το 2010 στο συναπάντημα των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση χάρη στη... μοναδική τους φάση στην αναμέτρηση και το μόνο καλό για τον ΠΑΟΚ ήταν η ανταμοιβή της υπερπροσπάθειας των παικτών του με το ζεστό χειροκρότημα της Τούμπας στη λήξη της αναμέτρησης. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Σάχοβ (89’ Κουλούρης), Κάμπος, Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φέλτμαν, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Βιέργκερβερ, Κλάασεν, Ρίντεβαλντ, Τέτε, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63’ Ελ Γκάζι).