Στα πλέι οφ του Europa League ο Παναθηναϊκός - Free Sunday
Στα πλέι οφ του Europa League ο Παναθηναϊκός

Στα πλέι οφ του Europa League ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έγινε έτσι η μοναδική ελληνική ομάδα που προκρίθηκε από τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions και του Europa League και, μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, θα δώσει το «παρών» στα πλέι οφ του Europa League. 

Τα κατάφερε μάλιστα με έναν τρόπο που είχε λείψει από τους οπαδούς του και σίγουρα τους άφησε ικανοποιημένους: δεν έκανε τίποτα το θεαματικό, απλώς απέκλεισε μια υποδεέστερή του ομάδα με απολύτως επαγγελματικό τρόπο.  Ό,τι ακριβώς δεν μπόρεσε να κάνει σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. 

Στη Σουηδία λοιπόν, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αποφασισμένος να υπερασπιστεί το 1-0 της Λεωφόρου χωρίς να αγχωθεί και το κατάφερε. Παρατάχθηκε με ένα πολύ συντηρητικό σχήμα (αλλά τον Γουακάσο αριστερό μπακ χαφ) και έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει αλλά και χωρίς να απειληθεί, ισορροπώντας την αναμέτρηση μετά από ένα δεκάλεπτο διάστημα αρχικής πίεσης της ΑΪΚ. Άρχισε να κλέβει μπάλες αλλά δεν είχε τις σωστές επιλογές πάσας ώστε να γίνει απειλητικός.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ο Λουντ βρήκε τον Μπέργκ έξω από την περιοχή, εκείνος περίμενε την κίνηση του Ιμπάρμπο και έβγαλε την κάθετη την σωστή στιγμή, με τον Ιμπάρμπο να κεραυνοβολεί τον Κάρλγκρεν για το 1-0. 

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άφησε χώρους στους Σουηδούς, για περίπου 15 λεπτά… παραάφησε και βρέθηκε σε κατάσταση πίεσης, και περίμενε την ευκαιρία του στην αντεπίθεση για να «τελειώσει» το ματς. Αυτή ήρθε στο 76’, όταν ο Γουακάσο έκανε υπέροχη ενέργεια, έτρεξε με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην απέναντι μεριά της περιοχής στον Μπεργκ, ο οποίος πλάσαρε ψηλά στην κίνηση με το αριστερό και έκανε το 2-0, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στην αυριανή κλήρωση. 


ΑΪΚ: Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Χούιφελντ, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Οφόρι, Μπλόμπεργκ (64' Γιασίν), Αφάνε (64' Άβντιτς), Ισιζάκι (79' Σαλέτρος), Μάρκανεν.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (68' Νάνο), Λουντ (84' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ιμπάρμπο (70' Λέτο), Μπεργκ.