Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη - Free Sunday
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη

Η 19άχρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής είχε κατακτήσει και το χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί από κανέναν άλλο Έλληνα αθλητή (δύο Ολυμπιακά μετάλλια) στους σύγχρονους Αγώνες. 

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την πρώτη θέση έχοντας ως αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Κάρς.

Η τελική κατάταξη:
1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

Σε δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη αναφέρθηκε στη στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου όπου ξέσπασε σε κλάματα. 

«Έκλαψα παρότι ήμουν αποφασισμένη να συγκρατηθώ. Στο μυαλό μου ήλθαν πολλά πράγματα, όπως τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα με τον πατέρα μου μέχρι να φτάσουμε ως εδώ. Ακούω πάντα τον πατέρα μου, αφού έχει αποδειχθεί ότι όποτε δεν το κάνω τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η παρότρυνσή μου στα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν βρίσκω λόγια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ελπίζω τα δύο μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά να έλθουν στο σκοπευτήριο. Δεν γνώριζα ότι είμαι η μοναδική Ελληνίδα που έχει δύο μετάλλια στους ίδιους αγώνες.

Τώρα που το μαθαίνω είμαι ακόμα πιο χαρούμενη. Ο πατέρας μου ήταν κι αυτός πρωταθλητής κι ήταν εκείνος που με μύησε στα μυστικά της σκοποβολής. Τα προκριματικά ήταν ρώσικη ρουλέτα και ο ημιτελικός δύσκολος. Όταν ήλθε το μετάλλιο απελευθερώθηκα και ήλθε το χρυσό».