Ρίο 2016: Προκρίθηκε στους «8» και πάει για πρωτιά η Εθνική πόλο - Free Sunday
Ρίο 2016: Προκρίθηκε στους «8» και πάει για πρωτιά η Εθνική πόλο

Ρίο 2016: Προκρίθηκε στους «8» και πάει για πρωτιά η Εθνική πόλο

Πέρασε στην 8άδα και με νίκη κόντρα στους Αυστραλούς η κορυφή είναι γαλανόλευκη.

Ήταν το φαβορί ευθύς εξ αρχής, άλλα έπρεπε να το επιβεβαιώσει στην πισίνα. Όπερ και εγένετο. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην Βραζιλία με 9-4 για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και έκανε τεράστιο άλμα πρωτιάς. Πλέον, η γαλανόλευκη του Θοδωρή Βλάχου καλείται να νικήσει την Αυστραλία και να εξασφαλίσει την κορυφή.

Οι διεθνείς μας ήταν καλύτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος, έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, δεν δέχτηκαν γκολ στον παίκτη παραπάνω, στην επίθεση έκαναν αυτό που έπρεπε και έφτασαν εύκολα, απλά και ωραία στην τελική επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από θρίαμβο κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Σερβία.

Από δυο γκολ πέτυχαν οι Γούνας, Φουντούλης και Δερβίσης, ενώ δυο τέρματα είχε ο Ντα Κόστα για την "σελεσάο", που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κοιτάξει στα μάτια την Εθνική μας και εγκλωβίστηκε από την άμυνά μας και τον εξαιρετικό Φλέγκα, έχοντας 0/13 στον παίκτη παραπάνω.

Μετά το αρχικό 1-1 με τα γκολ των Φουντούλη και Βρλιτς, ακολούθησε ένα σερί 3-0 για την Εθνική μας που απέκτησε σημαντικό μαξιλαράκι "ασφαλείας". Το ημίχρονο έληξε 4-2, η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει, το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 7-4, για να έρθουν δυο γκολ στο τελευταίο, όπου δεν δεχτήκαμε κανένα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκρισή του στην 8άδα, πλέον παίζει για την πρώτη θέση με τα "καγκουρό", περιμένοντας τι θα γίνει στον άλλο όμιλο και να δει με ποια ομάδα θα διασταυρωθεί. Το σίγουρο είναι πως η συνέχεια προμηνύεται πολύ δύσκολη, όμως αυτή η ομάδα έχει το "μέταλλο" για να ανταποκριθεί.

Νωρίτερα, στο πρώτο ματς του ομίλου η Ουγγαρία έκανε επίδειξη δύναμης με την Ιαπωνία και την υποχρέωσε σε μια ακόμη ήττα. Οι Μαγυάροι επιβλήθηκαν πολύ άνετα με 17-7, ενώ απομένει και το Σερβία - Αυστραλία για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0

Ελλάδα: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς

Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε

Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr