«Πολυβόλα» Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στην πρεμιέρα του Champions League - Free Sunday
«Πολυβόλα» Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στην πρεμιέρα του Champions League

«Πολυβόλα» Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στην πρεμιέρα του Champions League

Κι αυτό γιατί το άλλο ματς του ομίλου της Μπαρτσελόνα, του 3ου, μεταξύ Σίτι και Γκλάντμπαχ αναβλήθηκε λόγω της τρομερής βροχόπτωσης στο Μάντσεστερ. Από την άλλη πλευρά, στη Βαρκελώνη υπήρξε βροχή… από γκολ, με την Μπαρτσελόνα να διαλύει τη Σέλτικ με 7-0, στην μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της στο Champions League. 

Τα έκαναν όλα οι MSN
Μετά το κάζο από την Αλαβές η αντίδραση της Μπαρτσελόνα αναμενόταν και, σε συνδυασμό με την συνύπαρξη για πρώτη φορά φέτος της τριάδας Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, ήταν εντυπωσιακή. Χατ τρικ και μία ασίστ ο Μέσι (3’, 27’, 60’), δύο γκολ και μία ασίστ ο Σουάρες (75’, 88’), τέσσερις ασίστ και ένα γκολ ο Νεϊμάρ (50’), ένα υπέροχο γκολ με βολέ στην κίνηση ο Ινιέστ (59’). Το καλύτερο γκολ βέβαια ήταν το δεύτερο του Μέσι, στο οποίο έκανε δύο διαδοχικά «ένα-δύο» με τον Νεϊμάρ, με την κίνησή τους να ξεκινάει περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή και τον Νεϊμάρ να έχει φτάσει στη μικρή περιοχή πριν γυρίσει την μπάλα στον Μέσι για να σκοράρει. Σε ένα ματς που τελείωσε με 7-0 ο Τερ Στέγκεν κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Μούσα Ντεμπελέ στο 23’, με το σκορ στο 1-0. 

Η Μπάγερν ρεκόρ, ο Κίμιχ ολοκλήρωσε τα… πρώτα του και η Ατλέτικο το χαβά της
Πολύ καλή ήταν η Μπάγερν στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της, καθώς συνέτριψε με 5-0 τη Ροστόβ στο Μόναχο και έφτασε στη 13η διαδοχική εντός έδρας νίκη της, κάτι που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης. Το γκολ πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι (28’ με πέναλτι), Μίλερ (45’), Κίμιχ (53’, 60’), Μπερνάτ (90). Κάπως έτσι ο Γιόζουα Κίμιχ έβαλε όλα τα σημαντικά… πρώτα του γκολ σε ένα δεκαήμερο, καθώς στις 4 του μηνός έβαλε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Γερμανίας, στις 9 το πρώτο του στην Bundesliga και στις 13 το πρώτο (και το δεύτερο) στο Champions League. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ατλέτικο πέρασε με τον γνωστό της τρόπο από την Ολλανδία επί της Αϊντχόφεν, προετοιμάζοντας τους αντιπάλους της για άλλη μία χρονιά που θα… φτύσουν αίμα προκειμένου να πάρουν το οτιδήποτε εναντίον της. Η ομάδα του Σιμεόνε νίκησε με 1-0 χάρη σε πολύ όμορφο γκολ με ψαλιδάκι με το αριστερό του Σαούλ στο 43’, επισφραγίζοντάς την όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Αϊντχόφεν κέρδισε πέναλτι αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Γκουαρδάδο. 

Η Παρί τις εντυπώσεις, η Άρσεναλ τον βαθμό
Από πλευράς οικονομίας ομίλου πάντως, ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα της πρεμιέρας να πήρε η Άρσεναλ, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς. Μια Παρί που ξεκίνησε με… γκολ από τα αποδυτήρια, με τον Καβάνι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 44ο δευτερόλεπτο (το πιο γρήγορο που έχει πετύχει η Παρί, το πιο γρήγορο που έχει δεχτεί η Άρσεναλ), τους Γάλλους να είναι καλύτεροι και να χάνουν ευκαιρίες, κυρίως με τον Καβάνι, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά την ομάδα του Βενγκέρ να παίρνει αυτό που ήθελε, με τον Αλέξις Σάντσες να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 77’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι… καταδικασμένες να αποκλειστούν Βασιλεία και Λουντογκόρετς μοιράστηκαν από έναν βαθμό στην Ελβετία, κάτι που προφανώς αφήνει ικανοποιημένους τους Βούλγαρους. Η Λουντογκόρετς ήταν εκείνη που προηγήθηκε με τον Ζόναταν Καφού στο 45’, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και… χάζεψε με τις κινήσεις του τον αμυντικό, προτού πλασάρει εύστοχα με το αριστερό. Στο 80’ η πολύ πιο έμπειρη Βασιλεία κατάφερε να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό, ισοφαρίζοντας με τον Στέφεν. 

Ανατροπή και πλεονέκτημα για Νάπολι
Εξίσου σημαντική για την οικονομία του δικού της ομίλου ήταν η νίκη της Νάπολι στο Κίεβο επί της Ντινάμο, ιδίως από τη στιγμή που συνδυάστηκε με ισοπαλία της Μπενφίκα με την Μπεσίκτας στη Λισαβώνα. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Νάπολι ο αντικαταστάτης Ιγκουαΐν, ο Πολωνός Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος απάντησε… εις διπλούν στο γκολ του Γκαρμάς στο 26’ και με δύο κεφαλιές στο 36’ και στο 45+ υπέγραψε την ανατροπή της Νάπολι. 

Στο παιχνίδι της Πορτογαλίας μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ταλίσκα, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπεσίκτας από την… Μπενφίκα και ο οποίος ισοφάρισε για τους Τούρκους στις καθυστερήσεις, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Η Μπενφίκα προηγούνταν στο σκορ από το 12’ με γκολ του Σέρβι. 

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων:
Βασιλεία - Λουντογκόρετς 1 - 1
Παρί Σεν Ζερμέν- Άρσεναλ 1 - 1
Μπενφίκα - Μπεσίκτας 1 - 1
Ντιναμό Κιέβου -Νάπολι 1 - 2
Μπαρτσελόνα -Σέλτικ 7 - 0
Μάντσεστερ Σίτι -Γκλάντμπαχ  (αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και θα διεξαχθεί σήμερα)
Μπάγερν Μονάχου - Ροστόφ 5  - 0
Αϊντχόφεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0 - 1

Το σημερινό πρόγραμμα:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
  • Λεβερκούζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  • Τότεναμ - Μονακό
6ος ΟΜΙΛΟΣ
  • Λέγκια Βαρσοβίας - Ντόρτμουντ
  • Ρεάλ Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Λισ.
7ος ΟΜΙΛΟΣ
  • Μπριζ - Λέστερ
  • Πόρτο - Κοπεγχάγη
8ος ΟΜΙΛΟΣ
  • Γιουβέντους - Σεβίλη
  • Λιόν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ