Τονωτική «τεσσάρα» για τον Παναθηναϊκό - Free Sunday
Τονωτική «τεσσάρα» για τον Παναθηναϊκό

Τονωτική «τεσσάρα» για τον Παναθηναϊκό

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στο 22’ μπλόκαρε εκτός περιοχής την μπάλα προ του Μπεργκ και μοιραία αποβλήθηκε. Κάπως έτσι, το ισορροπημένο μέχρι τότε παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους «πράσινους» να παίρνουν κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου» το… τονωτικό που χρειάζονταν μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άγιαξ. 

Μέχρι τη στιγμή της αποβολής, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν δυσλειτουργικός, χωρίς να μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ. Η αποβολή πέραν της αριθμητικής υπεροχής έφερε και την αλλαγή των αρχικών πλάνων του Στραματσόνι, με τον Βιγιαφάνιες να περνάει στη θέση του Ιβανόφ, να εγκαταλείπεται το 3-5-2 και η διάταξη να διαμορφώνεται σε 4-2-2-2. 

Ο Βιγιαφάνιες συνέδεσε τις γραμμές των «πράσινων» και γλύκανε το παιχνίδι τους, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό, αναπτύχθηκε με συνεργασίες αλλά και με τις επελάσεις των πολύ καλών Χουλτ και Κουλιμπαλί και έφτασε και στο γκολ, όταν στο 38’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες να προηγηθούν, με Λέτο και Μπεργκ. 

Με την ίδια ορμή ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας στο 2-0 στο 54’, όταν ο Λεντέσμα άνοιξε την αντεπίθεση βρίσκοντας τον Μπεργκ και ο Σουηδός, που βρισκόταν σε μεγάλα κέφια, έτρεξε την μπάλα και έβγαλε τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Λουντ, μέσα στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση για το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. 

Από το 67’ ο ΠΑΣ έμεινε με 9 παίκτες λόγω τραυματισμού του Ακόστα και με τον Πετράκη να έχει κάνει τις τρεις αλλαγές του και ο Στραματσόνι έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Εμποκού και Ρινάλντι. Από πάσα με το εξωτερικό του τελευταίου ο Μπεργκ κινήθηκε με την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, έδωσε στον Λέτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και την γύρισε στον Σουηδό που έκανε το 3-0 με το αριστερό στο 76’.

Το τελικό 4-0 έγραψε ο Λέτο στο 88’, όταν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε και την πέρασε… από τη μύτη της βελόνας και πολλά πόδια για να καταλήξει στη γωνία του Περιστεράκη. 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Ιβανόφ (34' Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ (57' Εμποκού), Λέτο, Μπεργκ (78' Ρινάλντι).
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες, Κούτρης (62' Ζάιρο), Ακόστα, Κοζορώνης, Γιάκος (46' Γαρουφαλιάς), Μαμπουλού (26' Περιστερίδης), Κόντε.