Champions League: Η Ατλέτικο... το ξανάκανε - Πρώτη απώλεια για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα - Free Sunday
Champions League: Η Ατλέτικο... το ξανάκανε - Πρώτη απώλεια για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα

Champions League: Η Ατλέτικο... το ξανάκανε - Πρώτη απώλεια για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα

Την παράσταση, πάντως, έκλεψαν η Σέλτικ, που ανάγκασε τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα στην πρώτη απώλεια βαθμών για φέτος -μετά από 10 σερί νίκες- σε ένα καταπληκτικό 3-3 και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε και πάλι την Μπάγερν, με 1-0. 

Η Μπάγερν του Αντσελότι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ελάχιστες ευκαιρίες και σε καμία περίπτωση την εικόνα κυριαρχίας που έβγαζε πέρυσι. Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, ήταν το ίδιο με τον περσινό ημιτελικό του Champions League, καθώς η Ατλέτικο επικράτησε και πάλι στη Μαδρίτη. 

Όπως το συνηθίζει, η Ατλέτικο έτρεξε πάρα πολύ και πίεσε ασφυκτικά την Μπάγερν, ενώ από το 35’ βρέθηκε μπροστά στο σκορ χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Καράσκο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σε κίνηση και από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Νόιερ, ο οποίος τεντώθηκε αλλά δεν έφτασε. Ο Τόρες είχε ανοίξει την άμυνα της Μπάγερν με την κίνησή του και ο Γκριζμάν είχε δώσει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Καράσκο, ο οποίος βρήκε έτσι τον χώρο και τον χρόνο να τρέξει με την μπάλα μέχρι το σημείο που σούταρε.

Η Μπάγερν ουδέποτε κατάφερε να ανεβάσει την ένταση του παιχνιδιού της και να βάλει πολύ δύσκολα στην Ατλέτικο, οι δύο καλές ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν δίπλα από το δοκάρι και η Ατλέτικο θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Γκριζμάν αστόχησε στο 83’ στο πέναλτι που κέρδισε ο υπέροχος Λουίς Φιλίπε, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. 

Θεαματικό το άλλο παιχνίδι του ομίλου, στη Ρωσία, όπου η Ροστόβ προηγήθηκε δύο φορές, με τον Πόλοζ στο 8’ και το 37’, η Αϊντχόφεν ισοφάρισε αμφότερες με τον Πρέπερ στο 14’ και τον Λουκ ντε Γιονγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 57’ όταν ο Τζανάεβ απέκρουσε το πέναλτι του Πρέπερ.

Σκορ, θέαμα και ανατροπή στον 3ο όμιλο

Το καλύτερο παιχνίδι της βραδιάς έγινε στη Γλασκώβη, όπου η Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς, παρ’ ότι στο πρώτο ματς δέχτηκε 7 γκολ από την Μπαρτσελόνα, δεν φοβήθηκε την αήττητη μέχρι τότε Μάντσεστερ Σίτι, βγήκε να κάνει το παιχνίδι της και εντυπωσίασε. Προηγήθηκε μόλις στο 3’, μετά από εμφανώς προετοιμασμένη στην προπόνηση εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, με τον Σβιατσένκο να παίρνει την κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από κόντρα στον Ντεμπελέ. 

Στο 11’ ο Φερναντίνιο ισοφάρισε για την Σίτι με πλασέ όταν η μπάλα του στρώθηκε μετά από σουτ, ωστόσο στο 20’ η Σέλτικ προηγήθηκε και πάλι, με αυτογκόλ του Στέρλινγκ. Στο 29’ ο Στέρλινγκ έβαλε γκολ στην… εστία που έπρεπε και ισοφάρισε εκ νέου, με πολύ όμορφη ενέργεια μετά από κάθετη πάσα και πλασέ την τελευταία στιγμή, που έβγαλε εκτός μάχης τον Γκόρντον. 

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Ντεμπελέ να σκοράρει κι αυτός κανονικά, μετά το γκολ από κόντρα του πρώτου ημιχρόνου, με γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της Σέλτικ. Για τρίτη φορά όμως η Σίτι δεν άφησε την Σέλτικ να χαρεί για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο, με τον Νολίτο να κάνει το 3-3, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια των συμπαικτών του. 

Αγωνιώδη εξέλιξη είχε και το άλλο ματς του ομίλου, με την Γκλάντμπαχ να εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα της Μπαρτσελόνα από την απουσία του τραυματία Μέσι και να προηγείται στο 34’ με πλασέ του Τοργκάν Αζάρ, από ασίστ του Νταχούντ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και από μια εμπνευσμένη μπαλιά του Νεϊμάρ στην πλάτη της άμυνας ο Αρντά Τουράν πρόλαβε στο σπριντ τον Κορμπ και από πλάγια θέση έπιασε πολύ δυνατό σουτ που κατέληξε στον ουρανό των διχτυών του Ζόμερ. Η ανατροπή για την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο 73’, με τον Πικέ να παίρνει το… ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Ζόμερ στο σουτ του Σουάρες και να κάνει το 2-1. 

Πήραν μπρος Άρσεναλ και Παρί

Μετά την μεταξύ τους ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική, η Άρσεναλ και η Παρί βρέθηκαν… χέρι χέρι στην κορυφή του ομίλου. Οι Άγγλοι καθάρισαν εύκολα και γρήγορα, με τον Γουόλκοτ να κάνει το 1-0 στο 7’ και το 2-0 στο 24’ –και τα δύο από ασίστ του Αλέξις Σάντσες- και την Βασιλεία να μην έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί στο ματς του Λονδίνου. 

Η Παρί δυσκολεύτηκε περισσότερο, καθώς η Λουντογκόρετς προηγήθηκε στη Σόφια με τον Πιμιέντα στο 15’, ωστόσο ο Ματουϊντί ισοφάρισε στο 41’. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα κρίθηκαν στο πεντάλεπτο 55’-60’, με τον Καβάνι να κάνει το 2-1 στο 55’, την Λουντογκόρετς να κερδίζει πέναλτι αλλά τον Αρεόλα να αποκρούει την εκτέλεση του Μότσι στο 59’ και τον Καβάνι να κάνει το 3-1 στο 60’, γυρίζοντας το σώμα του και «τσιμπώντας» την μπάλα σε σέντρα που έγινε, σε ένα πανέμορφο γκολ. 

«Τεσσάρα» για Νάπολι

Το παιχνίδι στο Σαν Πάολο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία του Μήτρογλου στο 10’ για την Μπενφίκα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Χάμσικ δεν έχασε τη δική του ευκαιρία, ανοίγοντας το σκορ για τη Νάπολι. Οι Ιταλοί είχαν σαφή υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μέρτενς να κάνει το 2-0 στο 51’, τον Μίλικ το 3-0 στο 54’ με πέναλτι και τον Μέρτενς να κάνει και το 4-0 στο 58’, ολοκληρώνοντας ένα οργιαστικό επτάλεπτο για τη Νάπολι. Στη συνέχεια οι Ιταλοί κατέβασαν ταχύτητα και η Μπενφίκα έβαλε δύο γκολ, με τον νεαρό Γκέντες στο 70’ και τον Σάλβιο να κάνει το 4-2 στο 86’.

Πολύ ισορροπημένο ήταν το άλλο παιχνίδι του ομίλου, με την Μπεσίκτας και την Ντινάμο Κιέβου να έρχονται ισόπαλες 1-1. Η Μπεσίκτας ξεκίνησε δυναμικά με ευκαιρίες του Ταλίσκα στο ξεκίνημα και στο 28’ άνοιξε το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κουαρέσμα. Οι Ουκρανοί άντεξαν την πίεση και σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν μπροστά, για να φτάσουν τελικά στην ισοφάριση με τον 18χρονο Τσιγκάνκοφ, ο οποίος μόλις είχε περάσει ως αλλαγή.