Champions League: Τα... πολυβόλα και το θρίλερ - Free Sunday
Champions League: Τα... πολυβόλα και το θρίλερ

Champions League: Τα... πολυβόλα και το θρίλερ

Με θεαματικό τρόπο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του Champions League καθώς στα οκτώ παιχνίδια σημειώθηκαν 28 γκολ, τα 20 εκ των οποίων σε τέσσερα γήπεδα. Στα τρία από αυτά οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα, ενώ στο τέταρτο έγινε το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας. 

«Κηδεία» για Νάπολι

Στην Ιταλία λοιπόν, η Νάπολι φιλοδοξούσε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρόκριση από την 3η αγωνιστική, με νίκη επί της Μπεσίκτας και ισοπαλία στη Ουκρανία, ωστόσο με την ολοκλήρωση του ματς διαπίστωσε ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη μέχρι να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 3-2 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό, καθώς προηγήθηκαν τρεις φορές και η τρίτη αποδείχτηκε φαρμακερή. Η Μπεσίκτας λοιπόν άνοιξε το σκορ με τον Αντριάνο στο 12’, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Νάπολι, που είχε ξεκινήσει πολύ ορμητικά την αναμέτρηση. 

Η Νάπολι αντέδρασε, κυριάρχησε εκ νέου και έφτασε στην ισοφάριση στο 30’ με τον Μέρτενς -μετά την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Χάμζικ στον Καγεχόν και την ωραία κίνηση και το γύρισμα του τελευταίου- ο οποίος τόσο πριν όσο και μετά το γκολ που πέτυχε έχασε σημαντικές ευκαιρίες. 
Ίσως το πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το 39’, όταν ο Αμπουμπακάρ έβαλε και πάλι την Μπεσίκτας μπροστά στο σκορ, κόβοντας την ορμή της Νάπολι, μετά από οργανωμένο πρέσινγκ της Μπεσίκτας που οδήγησε τον Γιοργκίνιο σε λάθος πάσα προς τα πίσω. Πλέον οι Ιταλοί είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν τις ευκαιρίες, ωστόσο οι Τούρκοι είχαν το καθαρό μυαλό και άντεχαν την πίεση και παράλληλα έδειξαν δολοφονικό ένστικτο στην αξιοποίηση των δικών τους ευκαιριών.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, με την Νάπολι να πιέζει και πάλι ασφυκτικά και να προσθέτει το παλμαρέ των χαμένων ευκαιριών και εκτέλεση πέναλτι, με τον Φάμπρι να αποκρούει στο 50’ την εκτέλεση του Ινσίνιε. Πλέον η νευρικότητα κυριάρχησε στο παιχνίδι της Νάπολι και η Μπεσίκτας πατούσε ολοένα και πιο σίγουρα στο γήπεδο, ωστόσο στο 68’ ο Μέρτενς κέρδισε για δεύτερη φορά πέναλτι και ο Γκαμπιαντίνι το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2. Ο Μέρτενς συνέχισε να ταλαιπωρεί αφάνταστα την άμυνα της Μπεσίκτας αλλά να χάνει τις ευκαιρίες, η Νάπολι ανέβασε εκ νέου την πίεσή της, αλλά ο Αμπουμπακάρ είχε και πάλι τη λύση, σκοράροντας με κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Κουαρέσμα στο 86’. Και αυτή τη φορά η Νάπολι είχε ξεμείνει από απαντήσεις…

Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία η Μπενφίκα «καθάριζε» την Ντινάμο Κιέβου, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ του Σάλβιο στο 9’ με πέναλτι και του Σέρβι στο 55’. 

Συνεπώς, ο όμιλος έγινε άνω – κάτω, με την Νάπολι να παραμένει πρώτη με 6 βαθμούς (αλλά έχοντας να ταξιδέψει σε Κωνσταντινούπολη και Λισσαβόνα), η Μπεσίκτας να ακολουθεί με 5, η Μπενφίκα με 4 και η Ντινάμο με 1. 

Το πάρτι του Μέσι… χάλασε τον καλεσμένο

Στη Βαρκελώνη, στο πιο αναμενόμενο παιχνίδι της ημέρας, η επιστροφή του Γκουαρδιόλα στο Καμπ Νόου συνέπεσε με την επιστροφή του Μέσι στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του. Και το… πάρτι που έστησε ο Αργεντίνος σίγουρα δυσαρέστησε τον επίτιμο καλεσμένο, που υπέστη τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ήττα της καριέρας του, με 4-0 από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. 

Δύο ομάδες που παρατάχθηκαν για να κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα και με κοινή σε μεγάλο βαθμό φιλοσοφία και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν Μπαρτσελόνα και Σίτι σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξουδετερώθηκαν, με την Σίτι να πρεσάρει εξαιρετικά και να δυσκολεύει τρομερά την πρώτη πάσα της Μπαρτσελόνα αλλά και να έχει κάποιες καλές ευκαιρίες. 

Παρ’ όλα αυτά η Μπαρτσελόνα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 1-0, καθώς στο 17’ ο Μέσι άνοιξε την αντεπίθεση αλλά έχασε την μπάλα και ο Ματσεράνο που ακολουθούσε την επανέκτησε, με τον Μέσι να δίνει την πάσα στον Σουάρες και να ακολουθεί τη φάση, εκείνος να την γυρνάει προς το κέντρο της περιοχής, ο Φερναντίνιο να γλιστράει και να πέφτει και ο Μέσι να μην χάνει την ευκαιρία, να φτάνει πρώτος στην μπάλα, να περνάει και τον Μπράβο και να ανοίγει το σκορ. 

Η κατάσταση απλοποιήθηκε πολύ για την Μπαρτσελόνα στο 53’, όταν ο Μπράβο χρησιμοποίησε εκτός περιοχής το χέρι του για να απομακρύνει και μοιραία αποβλήθηκε, σε μια βλακώδη ενέργεια. Στο 61’ ο Μέσι νίκησε από τα όρια της περιοχής με σουτ τον Καμπαγέρο για το 2-0, στο 69’ έκανε χατ-τρικ, στο 87’ μετά από υπέροχη ενέργεια κέρδισε πέναλτι αλλά ο Καμπαγέρο απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Νεϊμάρ, ο οποίος όμως δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να νικήσει τον Καμπαγέρο κάνοντας το 4-0. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η ελλιπέστατη Γκλάντμπαχ έκανε επίδειξη ισχύος στη Γλασκώβη επί της Σέλτικ, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ του Στιντλ στο 57’ και του Χαν στο 77’, το οποίο βέβαια στην πραγματικότητα μπήκε από το τάκλιν του Κόλο Τουρέ, από λάθος του οποίου είχε ξεκινήσει και η προσπάθεια του Χαν. Από τραγικό λάθος του Τουρέ μπήκε και το πρώτο γκολ, ενώ η Γκλάντμπαχ ήταν τόσο καλή στο πρώτο ημίχρονο που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» πολύ νωρίτερα το παιχνίδι. 

Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη με 9 βαθμούς και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτθά, η Σίτι έχει 4 και πρέπει να πάει και στη Γερμανία, η Γκλάντμπαχ 3 και η Σέλτικ 1. 

Συνεχίζουν χέρι – χέρι Άρσεναλ και Παρί

Μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση απομένει για την πρόκριση της Άρσεναλ και της Παρί Σεν Ζερμέν στον επόμενο γύρο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν τους 7 βαθμούς στον 1ο όμιλο, ενώ Λουντογκόρετς και Βασιλεία έχουν από έναν. 
Η Άρσεναλ διέλυσε με 6-0 (12’ Αλέξις Σάντσες, 42’ Γουόλκοτ, 46’ Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, 56’, 83’, 87’ Οζίλ ) την Λουντογκόρετς στο Λονδίνο, με τον Οζίλ να φτάνει στο πρώτο χατ τρικ της καριέρας του. 

Από την πλευρά της η Παρί νίκησε με 3-0 (40’ Ντι Μαρία, 62’ Λούκας, 93’ Καβάνι με πέναλτι) την Βασιλεία στο Παρίσι, αν και το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την πολύ καλή παρουσία των Ελβετών. 

«3 στα 3» για Ατλέτικο

Στον 4ο όμιλο η κατάσταση επίσης ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό, με την Ατλέτικο να φτάνει τους 9 βαθμούς, την Μπάγερν τους 6 και τις Ροστόφ και Αϊντχόφεν να έχουν από έναν.
Η Ατλέτικο πέτυχε τρίτη διαδοχική νίκη με 1-0, στο Ροστόφ, χάρη στο γκολ του Καράσκο στο 62’. Η δε Μπάγερν επικράτησε με 4-1 στο Μόναχο της Αϊντχόφεν, χάρη στα γκολ των Μίλερ (13’), Κίμιχ (21’), Λεβαντόφσκι (59’) και Ρόμπεν (84’), ενώ για τους Ολλανδούς είχε μειώσει προσωρινά ο Νάρσινχ στο 41’.