Νίκη για Σίτι, τέσσερις στους «16» - Free Sunday
Νίκη για Σίτι, τέσσερις στους «16»

Νίκη για Σίτι, τέσσερις στους «16»

Μια μεγάλη βραδιά για τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, που νίκησε την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά από πέντε αποτυχημένες απόπειρες την τελευταία τριετία, που όμως δεν άλλαξε τις ισορροπίες του ομίλου, καθώς η Μπαρτσελόνα παρέμεινε πρώτη με 9 βαθμούς, ακολουθεί η Σίτι με 7 ενώ παράλληλα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία, τρίτη είναι η Γκλάντμπαχ με 4 και τέταρτη η Σέλτικ με 2. 

Οι Σκωτσέζοι πήραν ισοπαλία στη Γερμανία επί της Γκλάντμπαχ και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της τρίτης θέσης, καθώς η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε με τον Στιντλ στο 32’ μετά από την ενέργεια του Τοργκάν Αζάρ αλλά ο Ντεμπελέ ισοφάρισε στο 75’ με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. 

Την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς, ωστόσο ο Κασάι της αρνήθηκε το πέναλτι του Ουμτίτι στον Στέρλινγκ στο 11’. Δέκα λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε, μετά από εκτέλεση κόρνερ της Σίτι, όταν από την απομάκρυνση της μπάλας ο Μέσι πήρε την μπάλα μεταξύ περιοχής και κέντρου, άνοιξε την αντεπίθεση με μπαλιά στον Νεϊμάρ, ο οποίος έφτασε μέχρι τα όρια της περιοχής της Σίτι και πάσαρε στον επερχόμενο Μέσι, ο οποίος μπήκε με φόρα στην περιοχή και πλάσαρε τον Καμπαγιέρο για το 1-0. 

Η Σίτι έδειχνε να τα έχει χαμένα και η Μπαρτσελόνα διατηρούσε με άνεση τον έλεγχο, ωστόσο αρκούσε ένα λάθος, του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 39’, για να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Γκουντογκάν ισοφάρισε από κοντά μετά την ασίστ του Στέρλινγκ και στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι βρήκε πολλές ευκαιρίες να τεστάρει την άμυνα της Μπαρτσελόνα στο ανοιχτό γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να… αποτυγχάνουν στο τεστ. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου λοιπόν, στο 51’, ο εξαιρετικός Ντε Μπρόινε έκανε το 2-1 με τρομερή εκτέλεση φάουλ κάνοντας πιο εύκολο το έργο της ομάδας του. Κι αυτό γιατί στη συνέχεια ήταν η γεμάτη αυτοπεποίθηση πλέον Σίτι που κυριάρχησε και είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, κλέβοντας μπάλες και βγαίνοντας με στυλ… Μπαρτσελόνα στις αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας μία από αυτές τις στιγμές, στο 74’, και πάλι με τον Γκουντογκάν. 

Προκρίσεις για Μπάγερν, Ατλέτικο και Άρσεναλ, Παρί

Στον πρώτο όμιλο, λοιπόν, οι Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν πήραν χέρι-χέρι, όπως άλλωστε πορεύτηκαν μέχρι τώρα στον όμιλο, την πρόκριση για τους «16». Η Άρσεναλ νίκησε 3-2 στην Βουλγαρία την Λουντογκόρετς παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει 2-0 χάρη στα γκολ του Καφού στο 12’ και του Κεσέρου στο 15’, από ασίστ του Καφού. Ο Τζάκα μείωσε για την Άρσεναλ στο 20’ από ασίστ του Οζίλ, ενώ η ισοφάριση ήρθε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, στο 42’ από τον Ζιρού. Τη νίκη και μαζί την πρόκριση χάρισε στην Άρσεναλ ο Οζίλ, στο 87’.

Με γκολ στο τέλος ήρθε και η νίκη-πρόκριση της Παρί, με τον Μενιέ να σημειώνει το 2-1 επί της Βασιλείας στο 90’, σπάζοντας την ισοπαλία που είχαν διαμορφώσει στην Ελβετία τα γκολ των Ματουιντί στο 43’ και Τσούφι στο 76’. 

Άρσεναλ και Παρί έφτασαν τους 10 βαθμούς, ενώ Λουντογκόρετς και Βασιλεία έχουν από έναν. 

Γκολ και πρόκριση στο τέλος και για την Ατλέτικο, στον τέταρτο όμιλο, που είδε τον Γκριζμάν να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για τη νίκη με 2-1 επί της Ροστόβ στη Μαδρίτη, κάνοντας το «4 στα 4» στον όμιλο. Ο Γκριζμάν είχε κάνει και το 1-0 στο 28’, ωστόσο ο Αζμούν στο 30’ ισοφάρισε σε 1-1. Πρόκριση και για την Μπάγερν από τον 4ο όμιλο χάρη στη νίκη της στην Ολλανδία, με ανατροπή και 2-1 (14’ Αρίας – 34’ με πέναλτι και 73’ Λεβαντόφκσι) επί της Αϊντχόφεν. 

Η Ατλέτικο έφτασε τους 12 βαθμούς έναντι 9 της Μπάγερν, ενώ Αϊντχόφεν και Ροστόβ έχουν από έναν. 

Τρεις για πρόκριση στον 2ο όμιλο

Αν κάτι ξεκαθάρισε στον 2ο όμιλο μετά την 4η αγωνιστική, εκείνο ήταν πως η Ντινάμο Κιέβου έμεινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρόκρισης, μετά την ήττα της από την Μπενφίκα με 1-0. Το γκολ σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σάλβιο, με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η αρκετά καλή Ντινάμο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Έντερσον Μοράες απέκρουσε την εκτέλεση του Ζούνιορ Μοράες. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Νάπολι πήρε τουλάχιστον έναν βαθμό από τη διπλή αναμέτρηση με την Μπεσίκτας μετά την ήττα της στην Ιταλία, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες είχαν ως βασικό στόχο να μην χάσουν. Τελικά, την ισοπαλία έσπασε στο 78’ ο Κουαρέσμα, που ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Μαξίμοβιτς), ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάμσικ επανάφερε την ισόπαλη τάξη, με σπουδαίο σουτ εκτός περιοχής. 

Νάπολι και Μπενφίκα έχουν από επτά βαθμούς, ακολουθεί η Μπεσίκτας με 6 και η Ντινάμο έμεινε στον έναν.