Στοίχημα: Τα... ρέστα του ο ΠΑΟΚ, για την πρωτιά ο Ολυμπιακός (video) - Free Sunday
Στοίχημα: Τα... ρέστα του ο ΠΑΟΚ, για την πρωτιά ο Ολυμπιακός (video)

Στοίχημα: Τα... ρέστα του ο ΠΑΟΚ, για την πρωτιά ο Ολυμπιακός (video)

Από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που έχει προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζει στην Κύπρο τον ΑΠΟΕΛ και χρειάζεται τη νίκη για να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου του. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς και για να προκριθεί θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Καραμπάκ, η οποία φιλοξενεί τη Φιορεντίνα. Τέλος, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο τη Θέλτα, έχοντας αποκλειστεί ήδη από τη συνέχεια.

paok_liberec__1_

Με το... αυτί στο Μπακού

Ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς (18:00). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις στην πενταετία που ο Ιβάν Σαββίδης ηγείται της ομάδας, πράγμα που φάνηκε και από τον τρόπο που προσέγγισε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στη Λεωφόρο. Παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και αντιμετώπισε μοιρολατρικά την αναμέτρηση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί ένα «κρύο» γκολ και να γνωρίσει την ήττα, ενώ το παιχνίδι όδευε ολοταχώς για 0-0. Στα του σημερινού αγώνα, το ρεαλιστικό σενάριο πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, τον θέλει να ελπίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα από την Καραμπάκ, η οποία τον βάζει κάτω στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Το απίθανο σενάριο πρόκρισης, θέλει τον ΠΑΟΚ να κερδίζει και να περιμένει να χάσει η Φιορεντίνα με διαφορά έξι γκολ και πάνω για να μπορέσει να προκριθεί. Από την άλλη πλευρά, η Σλόβαν Λίμπερετς δεν θέλει απλώς να κερδίσει στην Τούμπα για να προκριθεί, αλλά πρέπει, παράλληλα, να χάσει και η Καραμπάκ

Κρίνεται η 1η θέση

Συνεχίζουμε με τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός (20:00). Να σημειωθεί ότι η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη και για τις δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ κλειδώνει με ισοπαλία και την πρωτιά στον όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο τη νίκη για να πάρει την πρωτιά. Οι πρωταθλητές Κύπρου θα έχουν ως οδηγό το μεγάλο διπλό στο «Καραϊσκάκης» της 29ης Σεπτεμβρίου, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παρουσία τους στην κορυφή του 2ου ομίλου αυτή τη στιγμή. Οι άλλες δύο νίκες (3-0-2 το σερί) πανηγυρίστηκαν μέσα στο «ΓΣΠ» επί των Αστάνα (2-1) και Γιουνγκ Μπόις. Σε καλό mood η ομάδα μετά το εμφατικό 4-1 στο ντέρμπι με την Ομόνοια, ένα ματς στο οποίο το γόητρο έχει ισότιμη σημασία με το καθαρά βαθμολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, θα επιδιώξει σήμερα να «κλέψει» από τον ΑΠΟΕΛ την πρωτιά του 2ου ομίλου. Μόνο νίκη χρειάζονται οι πρωταθλητές Ελλάδας για να ικανοποιήσουν το στόχο τους, με τον Μπέντο να δίνει το στίγμα για το σημερινό ματς: «Δεν είναι αποτυχία, περάσαμε από play-off και έπειτα παλέψαμε για την πρόκριση, τώρα πρέπει να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να θεωρηθεί αύριο αποτυχία, έστω και αν δεν πάρουμε την πρώτη θέση». Από τις δύο «τεσσάρες» επί των Χανίων (εκτός έδρας για το Κύπελλο) και του Λεβαδειακού (εντός έδρας για το πρωτάθλημα) έρχονται οι Πειραιώτες, που παραμένουν με άνεση στην κορυφή του πίνακα της Σουπερλίγκ.


pao_celta__1_

Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός

Ολοκληρώνουμε με το τελευταίο χρονικά παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Θέλτα (22:05). Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, θα είναι σίγουρα τελευταίος στη βαθμολογία. Η Θέλτα προκρίνεται με καλύτερο αποτέλεσμα απ’ τη Σταντάρ Λιέγης. Αν κερδίσουν αμφότερες, το επόμενο κριτήριο μετά τα μεταξύ τους παιχνίδια (ισόπαλα 1-1 και τα δύο) είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, με τη Σταντάρ να υπερτερεί καθότι μετράει +2 και η Θέλτα +1. Αν υπάρξει ισορροπία και σ’ αυτόν τον τομέα, επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση. Διαδικαστικού χαρακτήρα, λοιπόν, είναι το σημερινό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, που απογοήτευσε για ακόμη μια χρονιά στην Ευρώπη. Ο μόλις 1 πόντος σε πέντε παιχνίδια είναι μια θλιβερή συγκομιδή για τους πράσινους, που ασφαλώς δε θα μπορούσαν να έχουν αξιώσεις για την πρόκριση απ’ τη στιγμή που δεν πλησίασαν ούτε μια φορά σε νίκη. Σήμερα υποδέχονται την ενδιαφερόμενη Θέλτα και θέλουν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, πραγματοποιώντας μια ανταγωνιστική εμφάνιση.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που έχει ετοιμάσει το Betarades.gr με τις αναλύσεις και τις στοιχηματικές εκτιμήσεις για τα παιχνίδι των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Παράλληλα, μπορείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό που θα βρείτε στο βίντεο και να διεκδικήσετε 130€!