Νέο οδυνηρό φινάλε και κλάμα για Μέσι - Free Sunday
Νέο οδυνηρό φινάλε και κλάμα για Μέσι

Νέο οδυνηρό φινάλε και κλάμα για Μέσι

Η ήττα στον τελικό του επετειακού Κόπα Αμέρικα, το οποίο συμπλήρωσε 100 χρόνια ύπαρξης, φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μέσι, καθώς ήταν ο τρίτος διαδοχικός χαμένος τελικός (και τέταρτος συνολικά). Είχε προηγηθεί ο περσινός, και πάλι για το Κόπα Αμέρικα, και πάλι κόντρα στη Χιλή, και πάλι στα πέναλτι, όπως επίσης ο χαμένος τελικός του Μουντιάλ του 2014, με τη Γερμανία να επικρατεί της Αργεντινής χάρη σε γκολ του Γκέτσε στην παράταση του τελικού. Για πρώτη φορά ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έδειξε τόσο συντετριμμένος και επηρεασμένος από ένα αποτέλεσμα, κάτι που αποδείχτηκε και αμέσως μετά όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Αργεντινής. 

Όπως δήλωσε ο Μέσι: «Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για αναλύσεις. Η σκέψη που κυριαρχεί στο μυαλό μου είναι πως πρέπει να σταματήσω από την εθνική ομάδα. Παίξαμε σε τέσσερις τελικούς, το θέλαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Νομίζω πως αυτό είναι το τέλος. Έτσι νιώθω και νομίζω πως έχω πάρει την απόφασή μου. Η παρουσία στον τελικό δεν είναι αρκετή για εμένα και νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ μόνο με αυτό. Χάσαμε πάλι στα πέναλτι, ενώ και εγώ αστόχησα». 

Κάπως έτσι η Αργεντινή συμπλήρωσε 23 χρόνια χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο πως δεν έχει κατορθώσει να σκοράρει σε κανέναν από τους τρεις διαδοχικούς χαμένους τελικούς, παρ’ ότι και στους τρεις παίχτηκαν και τα 30 λεπτά της παράτασης. 

Στον τελικό που διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν σημειώθηκε γκολ σε κανονική διάρκεια και παράταση και οι δύο ομάδες έμειναν από το πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω των αποβολών των Μαρσέλο Ντίας (στο 28’) για τη Χιλή και Μάρκο Ρόχο (στο 43’) για την Αργεντινή. Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ιδανικά για την Αργεντινή, καθώς ο Ρομέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Βιδάλ. Αμέσως μετά όμως ο Μέσι εκτέλεσε… αλά Μπέκαμ κόντρα στην Τουρκία, δυνατά και ψηλά άουτ, ακολούθησαν εύστοχες εκτελέσεις και τη μοίρα της Αργεντινής σφράγισε η εκτέλεση του Μπίγλια, την οποία απέκρουσε ο Μπράβο.