Nissan: το 86% των οδηγών οδηγεί αυτοκίνητο με «λάθος» χρώμα σε σχέση με την προσωπικότητά τους - Free Sunday
Nissan: το 86% των οδηγών οδηγεί αυτοκίνητο με «λάθος» χρώμα σε σχέση με την προσωπικότητά τους

Nissan: το 86% των οδηγών οδηγεί αυτοκίνητο με «λάθος» χρώμα σε σχέση με την προσωπικότητά τους

Με βάση τα αποτελέσματα μιας πανευρωπαϊκής μελέτης της Nissan, οι περισσότεροι οδηγοί -συγκεκριμένα το 86%- έχουν αυτοκίνητο με χρώμα που δεν ανταποκρίνεται στην προσωπικότητά τους.  Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, παρόλο που υπάρχουν πλέον ζωντανά εξωτερικά χρώματα αλλά και επιλογές εξατομίκευσης, οι αγοραστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί σε ότι έχει σχέση με την επιλογή του χρώματος του μοντέλου που θα αγοράσουν.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη έρευνα ήταν οι επιλογές εξατομίκευσης στο καινούργιο Micra, ενώ από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προέκυψε πως περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θα έπρεπε να έχουν επιλέξει πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί αντί για το παραδοσιακό γκρι και μαύρο.

Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσει τους αγοραστές, η ιαπωνική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία και ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό Chatbot σε συνεργασία με την Karen Haller, αναγνωρισμένη ψυχολόγο που ειδικεύεται στην ψυχολογία του χρώματος. Το Chatbot που λειτουργεί μέσω του Facebook, καθορίζει την προσωπικότητα του χρήστη και στη συνέχεια παρουσιάζει τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων για το Micra που ανταποκρίνεται σε αυτόν.

Το νέο Nissan Micra είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους επιθυμούν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους, με έντονες χρωματικές επιλογές. Διατίθεται σε 10 έντονα εξωτερικά χρώματα, όπως το ζωντανό πορτοκαλί και το πράσινο. Το πρόγραμμα εξατομίκευσης επιτρέπει την προσθήκη αντίθετων αποχρώσεων στους προφυλακτήρες, τις πόρτες, τους τροχούς και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Επιπλέον, στοιχεία του καθίσματος, της επένδυσης των θυρών και του ταμπλό, μπορούν να τροποποιηθούν με εσωτερική εξατομίκευση.

426204941 Micra Psycolourgy

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 22% των πελατών του νέου MICRA, επιλέγουν πακέτα εξατομίκευσης για το αυτοκίνητό τους, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά είχε προβλεφθεί. «Κλειδί» στη ζήτηση των πακέτων εξατομίκευσης αποτελεί το προσιτό κόστος, καθώς με μέσο όρο μόλις 400€, οι αγοραστές του νέου Micra μπορούν να αποκτήσουν το επιθυμητό σχέδιο εξατομίκευσης.

Μερικά από τα ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής:

  • 86% επέλεξαν το λάθος χρωματισμένο αυτοκίνητο για τον τύπο της προσωπικότητάς τους,
  • Περίπου τα δύο τρίτα επέλεξαν πιο παραδοσιακά / συντηρητικά χρώματα,
  • Το 38% οδηγεί επί του παρόντος γκρίζο ή μαύρο όχημα,
  • Το 53% των υπαρχόντων χρωμάτων είχε επηρεάσει την επιλογή του οχήματος,
  • Οι περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν επιλέξει το αγαπημένο τους χρώμα.