Το καινούργιο Seat Arona ξεκινά από τις 14.900 ευρώ - Free Sunday
Το καινούργιο Seat Arona ξεκινά από τις 14.900 ευρώ

Το καινούργιο Seat Arona ξεκινά από τις 14.900 ευρώ

Το νέο Seat Arona είναι κομψό, ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο για καθημερινή αστική χρήση, όσο και στιβαρό, σπορ και αποδοτικό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza που κατασκευάζεται με τη χρήση του πλαισίου MQB Α0 και αποτελεί ένα μάθημα πολυχρηστικότητας.  

Είναι σχεδιασμένο για οδηγούς που αναζητούν συναρπαστική οδήγηση, διαφορετικότητα και λειτουργικότητα, ενώ σε ότι αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, καθώς είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως, Front Assist, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης υπάρχουν όλα τα γνωστά συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, η υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, η premium οθόνη 8” black panel, η ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp.

Το νέο Seat Arona από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι: 4.138 χιλιοστά μήκος, 1.780 πλάτος και 1.543 ύψος. Ταυτόχρονα το ύψος του εξασφαλίζει απρόσκοπτη ορατότητα, ο διαθέσιμος χώρος εμπρός και πίσω για τους επιβάτες είναι ιδιαίτερα άνετος, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 400 λίτρων και είναι σαφώς ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.

SEAT ARONA 2

Κλειδί για το συνολικό αποτέλεσμα αποτελεί η χρήση του πλαισίου MQB A0 που επιτρέπει μεγαλύτερη κατασκευαστική ευελιξία, πιο άκαμπτα αμαξώματα, καθώς και την παραγωγή διαφορετικών μοντέλων εντός της ίδιας κατηγορίας. Παράλληλα το Arona είναι από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, γεγονός που συμβάλλει στις καλύτερες επιδόσεις (με χαμηλότερη κατανάλωση) όσο και στη δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Το Arona διατίθεται στις εκδόσεις Reference, Style, FR και Xcellence. Στην αρχική έκδοση Reference, το Arona είναι ένα απλό και έξυπνο  compact crossover, προσιτό και άνετο και με εξοπλισμό που δίνει έμφαση στην ασφάλεια.  

Λειτουργική, πρακτική και άνετη, η βασική έκδοση Style περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου, φώτα ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο χειρόφρενο και μοχλό ταχυτήτων καθώς και  Bluetooth, ενώ το ταμπλό του διαθέτει διακοσμητικά σε γκρι χρώμα με χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Η έκδοση Xcellence δημιουργήθηκε για όσους αναζητούν λειτουργικότητα, διαφορετικότητα και ευελιξία, ενώ μπορεί να εξατομικευτεί με περισσότερα τεχνολογικά extras. Η έκδοση FR έχει πιο σπορ και δυναμική εμφάνιση, εξαιρετική συμπεριφορά και δύο ρυθμίσεις ανάρτησης (normal και sport), SEAT Drive Profile, αποκλειστικές ζάντες, μάσκα και πίσω προφυλακτήρα, σπορ καθίσματα και μαύρο ταμπλό.

Διαθέσιμη είναι και μια πλούσια λίστα προαιρετικού εξοπλισμού και με τη μορφή «πακέτων».  

Αισθητικά το Arona φέρει στοιχεία του σχεδιαστικού DNA του Ateca, με το εμπρός μέρος του να ακολουθεί την ίδια δομή, αλλά με μια πιο ξεχωριστή και έντονη τρισδιάστατη εμφάνιση. Και ενώ τα τριγωνικά εμπρόσθια φώτα ξεχωρίζουν και κάνουν το Arona εύκολα αναγνωρίσιμο, τα έντονα σχεδιαστικά πίσω φώτα δίνουν στο αυτοκίνητο μια πιο επιθετική εμφάνιση. Με όμορφες αναλογίες είναι ένα ακόμη παράδειγμα της νέας, νεανικής, λειτουργικής και τολμηρής σχεδίασης της Seat, προσφέροντας ταυτόχρονα την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας, της άνεσης και της ασφάλειας. Το εσωτερικό διατηρεί το DNA της μάρκας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της πραγματικής και αντιληπτής ποιότητας.

SEAT ARONA 3

Πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα εξατομίκευσης του Arona. Χρωματικά χωρίζεται σε δύο μέρη: το κάτω μέρος του αμαξώματος από τη μία και την οροφή μαζί με τις κολόνες Α και C, από την άλλη. Η οροφή μπορεί να είναι σε γκρι, μαύρο, πορτοκαλί χρώμα ή φυσικά στο ίδιο το χρώμα του αμαξώματος, ενώ συνολικά υπάρχουν 68 πιθανοί συνδυασμοί χρωμάτων.  

Όλοι οι κινητήρες του νέου Seat Arona διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop & go. Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην  πρώτη φάση λανσαρίσματος του νέου Seat Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). Η έκδοση 95 PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ./ ώρα και επιτάχυνση από 0 - 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 11,6 δευτερόλεπτα. Με μέγιστη ροπή 175 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ., ο κινητήρας αυτός αποδίδει σε εκπληκτικά υψηλό επίπεδο χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1,165kg μαζί με τον οδηγό). Η μέση κατανάλωση παραμένει χαμηλή με 4,9 l/100 km και οι εκπομπές CO2 μόλις 112 g/km.

Ο κινητήρας απόδοσης 115 PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 182 χλμ./ ώρα και επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ./ ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα με μηχανικό κιβώτιο και σε 10 δευτερόλεπτα με κιβώτιο DSG. Ακριβώς όπως το 95 PS, το 1.0 TSI 115 PS με διπλό συμπλέκτη και 7-τάχυτο DSG κιβώτιο εκπέμπει μόλις 114 g/km CO2 και καταναλώνει μόνο 5 λίτρα ανά 100 km. Η χειροκίνητη έκδοση αντίστοιχα εκπέμπει 113-114 g/km CO2 και η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4,9 και 5 λίτρα ανά 100 km. Η μέγιστη ροπή και των δύο εκδόσεων με 115 PS είναι 200 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ.. Με αυτό τον τρόπο ο κινητήρας αποκτά μια εξαιρετική και ομαλή απόκριση στις χαμηλές στροφές, επιτρέποντας μια πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης  κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

Οι τιμές του νέου Seat Arona ξεκινούν για τα σύνολα βενζίνης από τις 14.900 ευρώ, που αντιστοιχούν στην έκδοση 1.0 TSI των 95 ίππων με επίπεδο εξοπλισμού Reference.

Η εισαγωγική έκδοση diesel, η 1.6 TDI των επίσης 95 ίππων με επίπεδο εξοπλισμού Reference κοστολογείται από 16.900 ευρώ.