H VW στοχεύει στο ρεκόρ του Pikes Peak με αυτό το ηλεκτρικό αγωνιστικό - Free Sunday
H VW στοχεύει στο ρεκόρ του Pikes Peak με αυτό το ηλεκτρικό αγωνιστικό

H VW στοχεύει στο ρεκόρ του Pikes Peak με αυτό το ηλεκτρικό αγωνιστικό

Μέχρι το 2025 η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει συνολικά 23 αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και για να ενισχύσει αυτό το πλάνο έχει βάλει σαν στόχο και το ρεκόρ των ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Έτσι εξελίσσει για το σκοπό αυτό ένα αγωνιστικό, το οποίο, όπως μπορούμε να δούμε από την πρώτη teaser εικόνα του που έδωσε στη δημοσιότητα, μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα από τα αυτοκίνητα του Le Mans και καθόλου με κλασικό rally car.  

Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ούτε την ονομασία του αυτοκινήτου αλλά και το όνομα του οδηγού, ενώ οι άνθρωποί της απλά αρκέστηκαν να αναφέρουν πως θα διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία σε ότι αφορά τόσο τις μπαταρίες όσο και το σύστημα πρόωσης.

Το ρεκόρ στο Pikes Peak για τα ηλεκτρικά οχήματα το πέτυχε το 2016 με 8:57,118 λεπτά ο Νεοζηλανδός Rhys Millen με το πρωτότυπό του e0 PP100, ενώ ο απόλυτος χρόνος για τη μήκους 19,99 χιλιομέτρων διαδρομή που ξεκινά από τα 1.440 μέτρα και καταλήγει στα 4.300 ανήκει από το 2013 με 8:13,878 λεπτά στο Sebastien Loeb και το Peugeot 208.

Η τελευταία επίσημη συμμετοχή της VW στην ανάβαση ήταν το 1987 με έναν Golf με δύο κινητήρες.

 

ΠΗΓΗ: carzine.gr