Το Koenigsegg Agera RS με τελική 447,19 χλμ./ ώρα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (βίντεο) - Free Sunday
Το Koenigsegg Agera RS με τελική 447,19 χλμ./ ώρα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (βίντεο)

Το Koenigsegg Agera RS με τελική 447,19 χλμ./ ώρα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (βίντεο)

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι πλέον το Koenigsegg Agera RS, που σε αυτοκινητόδρομο της Νεβάδα με ευθεία μήκους 11 μιλίων και με οδηγό τον εργοστασιακό Niklas Lilja πέτυχε και προς τις δύο κατευθύνσεις μέσο όρο ταχύτητας 447,19 χλμ./ ώρα.

Η Koenigsegg ανακοίνωσε το ρεκόρ της αρχικά μέσω Twitter και στη συνέχεια μέσω Facebook και έτσι το Agera RS αναδεικνύεται ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο ξεπερνώντας κατά 22,3 χλμ./ ώρα το ρεκόρ της Veyron και κατά 14,0 του Hennessey Venom.

Από κει και πέρα είναι γεγονός πως γίνεται ένας μικρός χαμός με τα ρεκόρ ταχύτητας. Τυπικά ως μοντέλο παραγωγής από τους διεκδικητές του επίζηλου τίτλου μπορεί να θεωρηθεί μόνο η Bugatti Chiron, καθώς αυτή είναι που θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες. Τον Σεπτέμβριο οι Γάλλοι της Bugatti ανακοίνωσαν ένα ρεκόρ στα 0-400 και αργότερα στο 0-400-0. Στη συνέχεια ήρθαν οι Σουηδοί ης Koenigsegg για να καταρρίψουν το 0-400-0 και λίγο μετά εμφανίστηκαν ως διεκδικητής και η αμερικάνικη Hennessey, που με το νέο της Venom F5 θέλει να είναι η πρώτη που θα περάσει τα 300 μίλια της ώρα (484 χλμ./ ώρα). Για να δούμε…