Ειδικές εκδόσεις για το αντίο της Mercedes G-Class - Free Sunday
Ειδικές εκδόσεις για το αντίο της Mercedes G-Class

Ειδικές εκδόσεις για το αντίο της Mercedes G-Class

Η G-Class ξεκίνησε την καριέρα της το 1979 ως G-Wagen, έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων και σε πολλούς στρατού ανά τον κόσμο -του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου- ενώ πλέον και μετά από 39 ολόκληρα χρόνια πλησιάζει στην αντικατάστασή της.

Για το σκοπό αυτή η Mercedes παρουσιάζει τη Final Edition G 65, η οποία θα κατασκευαστεί σε 65 μονάδες και κινείται από τον V12 των 6.000 κυβικών, ο οποίος και εδώ αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Nm, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 5,3 δεύτερα και μια τελική 230 χλμ./ ώρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι ζάντες των 21 ιντσών, το εσωτερικό είναι υπερπολυτελές και η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 275.723 ευρώ.

Λιγότερα από τα μισά κοστίζουν οι 3 διαφορετικές Limited Editions, η κάθε μια από τις οποίες θα κατασκευαστεί 463 φορές, νούμερο που προκύπτει από τον εσωτερικό κωδικό παραγωγής της G-Class.

Η G 350 d Limited Edition είναι διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα και με λεπτομέρειες από βουρτσισμένο αλουμίνιο, χρώμιο και ατσάλι, καθώς και με ζάντες 19 ιντσών. H G 350 d Professional Limited Edition δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στον off road χαρακτήρα και είναι διαθέσιμη σε ανοιχτή μπλε βαφή, ενώ στο εσωτερικό της χρησιμοποιούνται καρό επενδύσεις όπως στα G Wagen.

Τέλος υπάρχει και η G 500 Limited Edition, που μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα high end ηχοσύστημα της Harman Kardon και σύστημα θέρμανσης σε στάση.