Πρεμιέρα για το νέο SUV της Lamborghini, την Urus (video) - Free Sunday
Πρεμιέρα για το νέο SUV της Lamborghini, την Urus (video)

Πρεμιέρα για το νέο SUV της Lamborghini, την Urus (video)

 

Αποκάλυψη για το νέο super SUV, τη Lamborghini Urus, που θέλει να θέσει νέα στάνταρ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Και το πετυχαίνει μιας ο twin-turbo V8, χωρητικότητας 4.0 λίτρων και ισχύος 650 ίππων, εξασφαλίζει στο θηριώδες SUV των 5,112 μέτρων, που πράγματι μοιάζει με τις σούπερ σπορ Huracan και Aventador, ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 305 χλμ./ ώρα.

Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενου αυτόματου κιβωτίου, 8 σχέσεων. Η ροπή μεταφέρεται υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ποσοστό 40:60 μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Aventador. Το οποίο έχει τη δυνατότητα να στρίβει αντίθετα προς τη στροφή τους πίσω τροχούς, σε χαμηλές ταχύτητες και προς την ίδια πλευρά, σε υψηλές ταχύτητες. Έτσι, κερδίζει τόσο σε ευελιξία, όσο και σε ευστάθεια και κατευθυντικότητα.

Για την κίνηση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 6+1 οδηγικών modes. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν οι Strada, Sport, Corsa, Newe (για χιόνι), Terra (για εκτός δρόμου), Sabbia (για άμμο) καθώς και μία παραμετροποιήσιμη που ονομάζεται Ego. Για τις 3 λειτουργίες που έχουν να κάνουν με ανώμαλο έδαφος, το πάτωμα του αυτοκινήτου ανυψώνεται αυτόματα, ώστε να διευκολύνει την κίνηση. Ιδιαίτερης μνείας αξίζουν τα φρένα της, που είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο, για αυτοκίνητο παραγωγής. Μιλάμε για κεραμικούς δίσκους μπροστά, 17,3 ιντσών, με δεκαπίστονες δαγκάνες!

Στο εσωτερικό της μπορεί να θαυμάσει κανείς το Flat bottom τιμόνι, τις μεγάλες οθόνες και τα διάφορα προηγμένα ηλεκτρονικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ ο σχεδιασμός συνάδει με τη φιλοσοφία της φίρμας. Η Urus θα αρχίσει να διατίθεται στις αρχές του 2018, με τιμή στην Ευρώπη περίπου 200.000 ευρώ. Η Lamborghini υπολογίζει να διαθέτει 3.500 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ αργότερα -ίσως το 2019- θα ακολουθήσει και μία νέα, plug-in υβριδική εκδοχή.