Άλλαξε χέρια το Volvo 262C Bertone Coupe του David Bowie - Free Sunday
Άλλαξε χέρια το Volvo 262C Bertone Coupe του David Bowie

Άλλαξε χέρια το Volvo 262C Bertone Coupe του David Bowie

 

Για πολλά χρόνια ο David Βowie οδηγούσε την δεκαετία του ’80 στην Ελβετία ένα ταπεινό Volvo 262C. Ωστόσο το συγκεκριμένο Volvo έχει μία σχετική ιστορία αφού σχεδιάστηκε από τον Bertone με την πρώτη γενιά να κυκλοφορεί το 1977 και την παραγωγή να φτάνει τις 6.622 μονάδες.

Ο κινητήρας του 262C Bertone Coupe ήταν ένας V6 των 2,8 λίτρων με τον κωδικό PRV μιας και αποτελούσε κοινή εξέλιξη των Peugeot, Renault και Volvo. Η ισχύς έφτανε τους 155 ίππους και εναλλακτικά ο αγοραστής μπορούσε να επιλέξει αυτόματο κιβώτιο με τρεις σχέσεις (αντί του μηχανικού με πέντε).

Το 262C ήταν ένα σούπερ premium κουπέ για την εποχή εκείνη αφού διέθετε κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα (τα εμπρός θερμαινόμενα) και καθρέφτες, δερμάτινες επενδύσεις, κεραία ραδιοφώνου που εκτεινόταν ηλεκτρικά… μέχρι και cruise control!

Τα πρώτα αυτοκίνητα πωλούνταν αποκλειστικά σε ασημί χρώμα, με οροφή από βινύλιο (ήταν τότε της μόδας), ενώ καλά διατηρημένο Volvo 262C Bertone Coupe πωλείται λιγότερο από 20.000 ευρώ. Αυτό του Bowie είναι μοντέλο του 1981 (για αυτό και είναι μαύρο δίχως… βινύλιο) και πρόσφατα πωλήθηκε έναντι 183.000 ευρώ.

Πηγή: caroto.gr