Ο Carlos Sainz και η Peugeot κυριάρχησαν στο ράλι Ντακάρ - Free Sunday
Ο Carlos Sainz και η Peugeot κυριάρχησαν στο ράλι Ντακάρ

Ο Carlos Sainz και η Peugeot κυριάρχησαν στο ράλι Ντακάρ

 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στην Cordoba της Αργεντινής το 40ό ράλι Ντακάρ, το οποίο αποδείχτηκε ένα από τα πιο δύσκολα και απρόβλεπτα στην ιστορία του. Νικητής αναδείχθηκε ο παλιός γνώριμος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ο δύο φορές πρωταθλητής Carlos Sainz ο οποίος στα 55 του χρόνια έκανε την δεύτερη νίκη του στον αγώνα (η πρώτη ήταν το 2010 με την VW, στην πρώτη διοργάνωση στη Νότια Αμερική).

Ο Sainz οδήγησε από την αρχή στρωτά και χωρίς υπερβολές και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 49 ώρες, 16 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, όντας 43 λεπτά μπροστά από τον δεύτερο Nasser Al-Attiyah με Toyota.  Στις δηλώσεις του φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την επιτυχία, και μάλλον περισσότερο για το γεγονός ότι έσωσε τα προσχήματα για την υπέρ-ομάδα της Peugeot που υπέστη πανωλεθρία με τις ατυχίες των Loeb και του μετρ του αγώνα (με 13 νίκες) Peterhansel.

Τα χαμόγελα πάντως περίσσευαν στην Τoyota όπου τα Hilux από την Gazoo Racing κατάφεραν να πλασαριστούν στην δεύτερη και τρίτη θέση, με τον οδηγό από το Kατάρ Nasser Al-Attiyah και τον Giniel de Villiers να εκμεταλλεύονται τις αστοχίες των Peugeot και να κάνουν έναν εξαιρετικό αγώνα για την Ιαπωνική εταιρία. Στις μοτοσικλέτες πρώτος τερμάτισε ο Αυστριακός Matthias Walkner με KTM.