Ford Ka+ με crossover έκδοση και νέους κινητήρες - Free Sunday
Ford Ka+ με crossover έκδοση και νέους κινητήρες

Ford Ka+ με crossover έκδοση και νέους κινητήρες

Το Ford Ka+ περνά από μια ριζική ανανέωση για να παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης και να είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από τους επόμενους μήνες. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες τα νέα στοιχεία έχουν να κάνουν με ένα τυπικό facelift, ενώ το πορτοκαλί Ka+ είναι έκδοσης Active. Πρόκειται για μία νέα έκδοση αμαξώματος με crossover χαρακτηριστικά (με πλαστικά περιμετρικά και +2,3 εκατοστά απόσταση από το έδαφος), όπως και στην περίπτωση του Fiesta.

Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των υλικών, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις διαθέτουν νέα έγχρωμη touch-screen διάστασης 6,5’’ που συνδυάζεται με την πλατφόρμα Sync3 και πλήρη υποστήριξη smartphone.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων την θέση του 1.2 Duratec παίρνει ένας νέος τρικύλινδρος 1.2 Ti-VCT που προσφέρει 10% περισσότερη ροπή στις 1.000-3.000 σ.α.λ. Προς το παρόν η Ford δεν έχει ανακοινώσει την ισχύ του. Νέα έκδοση είναι η ντίζελ 1.5 TDCi με 95 ίππους και 215 Nm και εκπομπή στα 99 γρ. CO2/χλμ. Οι δύο νέες εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα start-stop και νέο χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.