Αυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed - Free Sunday
Αυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed

Αυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed

Η Kia παρουσίασε την τρίτη γενιά του επιτυχημένου μικρομεσαίου μοντέλου της, του Ceed. Το οποίο αισθητικά διαφοροποιείται αρκετά από το απερχόμενο μοντέλο, διατηρώντας όμως τα βασικά γνωρίσματα της εταιρίας, όπως τη λεγόμενη μάσκα «Tiger Nose».Τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω δίνουν έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα σε ένα μάλλον mainstream σχέδιο που καλείται να αρέσει σε ένα όσο πιο διευρυμένο κοινό γίνεται.

Στο εσωτερικό η Κia ακολουθεί την συνήθη πρακτική της μετάβασης από μια γενιά σε μία άλλη, αυξάνοντας τις διαστάσεις και τους χώρους και εφοδιάζοντας το Ceed με όλη την διαθέσιμη τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Το πλαίσιο στο οποίο βασίζεται είναι το Κ2 της εταιρίας, με μεταξόνιο στα 2.650 χιλιοστά, γεγονός που αυξάνει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 350 λίτρα). 

‘Εμφαση έχει δοθεί και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται καθώς και στην βελτίωση της εργονομίας. Ταυτόχρονα διαθέτει και μία πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων το Lane Keeping Assist και το Active Cruise Control. Διαθέτει επίσης και ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment που στην κορυφαία του έκδοση εφοδιάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών και εξαιρετικό ηχοσύστημα με τη σφραγίδα της JBL.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων και ένας νέος diesel, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP. Διατίθεται με 115 και 136 άλογα, ενώ σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες υπάρχουν ο τρικύλινδρος turbo με τα 120 άλογα, ο ατμοσφαιρικός 1,4 με τα 100 άλογα και ένας νέος turbo 1,4 λίτρων με 140 άλογα ο οποίος αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.600.

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όμως στην περίπτωση του turbo 1.4 και του νέου diesel 1.6 μπορεί να υπάρξει και επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σε κάποιες εκδόσεις θα υπάρχει και το Drive Mode Select μέσω του οποίο ο οδηγός θα μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου του μεταξύ δύο επιλογών, Sport και Νormal.

H διάθεση του νέου Ceed στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει αμέσως μετά της έκθεση της Γενεύης, με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση να αποτελεί και εδώ σημαντικό εμπορικό πλεονέκτημα.