Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα - Free Sunday
Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα

Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα

Έκθεση εικόνων

Το φλερτ της Tesla με την Ελλάδα πηγαίνει αρκετά πίσω στον χρόνο, όμως οι τυπικές κακοδαιμονίες της εγχώριας οικονομίας δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό όμως φαίνεται ότι άλλαξε στις 22 Φεβρουαρίου, όταν όπως αποκαλύφθηκε, κατατέθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. το έγγραφο της ίδρυσης της Tesla Greece Mονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Το έγγραφο αυτό δείχνει ότι η εταιρία θα έχει έδρα στο «Δημόκριτο», στο Β' κτήριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών. Πρόκειται ίσως για το προοίμιο ενός ακόμα HUB στην Ευρώπη, το τέταρτο μετά τα δύο στην Ολλανδία και το ένα στην Γερμανία.

Η Tesla Greece θα ανήκει διοικητικά στο κέντρο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, στην Ολλανδία, και διευθυντής της θα είναι ο Stephan Werkman που είναι υπεύθυνος για την εταιρία σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί πάντως αποδίδουν την κίνηση αυτή στο έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην αμερικανική εταιρεία. Και αυτό γιατί τρεις από τους κορυφαίους μηχανικούς στο τμήμα σχεδίασης ηλεκτροκινητήρων, οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Κωνσταντίνος Μπούρχας και Βασίλης Παπανικολάου είναι Έλληνες και απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ γενικά τα ελληνικά πολυτεχνεία και οι απόφοιτοί τους θεωρούνται πολύ καλοί στο συγκεκριμένο τομέα.

Το γραφείο της Tesla στην Ελλάδα θα στελεχωθεί αρχικά από 10 μηχανικούς, ενώ ήδη προγραμματίζεται και η δημιουργία ενός (μικρού) δικτύου με ταχυφορτιστές στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ιωάννινα και Σπάρτη. Coming soon! (https://www.tesla.com/findus/list/superchargers/Greece)