Ο Σκαραβαίος της VW δεν θα έχει διάδοχο - Free Sunday
Ο Σκαραβαίος της VW δεν θα έχει διάδοχο

Ο Σκαραβαίος της VW δεν θα έχει διάδοχο

 

Παρουσιάστηκε το 1997 και είχε αποτελέσει μία έξυπνη και εμπορικά αρκετά επιτυχημένη ιδέα της VW ώστε να εκμεταλλευτεί την όποια διάθεση «νοσταλγίας» που επικρατούσε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Η κυριαρχία των SUV όμως, σε συνδυασμό και με τις νέες εξελίξεις, οδηγούν το Σκαραβαίο για ακόμα μια φορά στην αποστρατεία.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, ήρθε πια η εποχή που αφενός δεν μπορείς να παρουσιάσεις μία νέα γενιά του Σκαραβαίου και αφετέρου δεν μπορεί να συνεχίζεται το φαινόμενο για έναν πιο νέο Σκαραβαίο επ' άπειρον.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η εταιρεία έχει ρίξει το βάρος της στα SUV που είναι αυτή την στιγμή η αιχμή του δόρατος για τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Έτσι τη θέση του Σκαραβαίου, και δη του ανοιχτού, θα πάρει το T-Roc Cabriolet που θα παρουσιαστεί του χρόνου, το οποίο μάλιστα θα αντικαταστήσει και τα Golf Cabriolet και Eos.

Από την άλλη η VW δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις ρετρό αναφορές, μιας και το ID Buzz που αναμένεται στις αρχές της νέας δεκαετίας θα είναι φόρος τιμής στην πρώτη «Κλούβα», που είχε συνδεθεί όσο κανένα άλλο αυτοκίνητο με τα 60's και την γενικότερη τάση κοινωνικής και προσωπικής απελευθέρωσης.